Ander Herrera prozvao "gazde" Manchester Uniteda

Španac je od ljetos u PSG-u

Ander Herrera prozvao "gazde" Manchester Uniteda

Ander Herrera je ljetos završio petogodišnju epizodu u Manchester Unitedu i nakon isteka ugovora sa engleskim velikanom stigao u PSG kao slobodan igrač.

Iskusni španski veznjak je optužio svoj bivši klub da je prekasno uopšte počeo priču o njegovom novom ugovoru, zbog čega je zaključio da u budućnosti ne bi imao važnu ulogu u ekipi Crveni đavola.

Također, u intervjuu za francuski So Foot, Herrera je istakao da nije uvjeren da su u Unitedu u potpunosti fokusirani na fudbal.

Jasno je da Herrera smatra da čelni ljudi i vlasnici Manchester Uniteda imaju neke druge prioritete od samih sportskih uspjeha i dešavanja na terenu.

"Bio sam jako sretan u tom sjajnom klubu. Jako sam zahvalan navijačima", izjavio je Herrera, pa nastavio:

"Iskreno, bio sam izuzetno sretan u Manchesteru, ali kada je klub u pitanju, bilo je trenutaka kada sam osjetio da se sam fudbal ne smatra najvažnijom stvari".

Herrera, međutim, nije želio pojasniti šta su onda, po njegovom mišljenju, za čelne ljude Uniteda bile važnije stvari od fudbala, već je prešao na svoj sadašnji klub:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ne želim upoređivati, ali znam da se ovdje osjećam kao da živim fudbal u svakom smislu. I to mi se sviđa."

"Ne mogu govoriti o onome što se dešavalo prethodnih sezona jer nisam bio tu, ali od kada sam došao vidim da sam u klubu koji misli isključivo na fudbal", poručio je Herrera.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pala
Njemu je najvazniji fudbal a ne novac za to je on presao u psg koji mu je ponudio 20 mil eura a ne united koji mu je ponudio 15 mil, herera vidi se u tebi istinska fudbalska ljubav ...
3 1
Mirsad1705
Momak je u potpunosti u pravu. Glejzersi su kupili klub ne da bi promovirali fudbal, već zbog velike zarade, a da je to tako, na mjesto direktora kluba doveli su Ed Vudvorda, koji se u fudbal razumije kao Marko Kraljević u plazna TV. Ali zato Vudvord, ekonomista po struci Glejzersima donosi velike pare od sponzora, pa Mančester bilježi rekorde u zaradi od njih, ali i rekorde u najlošijem startu i gubi utakmice od klubova koji sa Old Traforda nisu odnijeli boda po 30 godina.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi