Poslije kiše dođe duga: Ogromno pojačanje za Njemačku pred meč sa Španijom
Fudbaleri Njemačke porazom protiv Japana udaljili su se od plasmana u osminu finala Svjetskog prvenstva.

Vraća se važan igrač

Poslije kiše dođe duga: Ogromno pojačanje za Njemačku pred meč sa Španijom

Eldar Ganibegović

Jučerašnjim porazom od Japana (2:1) reprezentacija Njemačke zagorčala je sebi život u Kataru, no pred meč sa Španijom stižu im sjajne vijesti - vraća se vrlo bitan igrač.

U prvoj utakmici grupe E Svjetskog prvenstva vidjeli smo jučer novo iznenađenje. Njemačka je nakon preokreta poražena od Japana rezultatom 1:2.

Nakon što je Španija deklasirala Kostariku 7:0, postalo je jasno da je Nijemcima put prema osmini finala itekako otežan.

Naime, prvaci svijeta iz 2014. godine gotovo sigurno moraju pobijediti Španiju žele li se naći među 16 najboljih na svijetu, a to će biti sve osim lagan zadatak.

Ipak, kao što jedna poznata pjesma kaže - poslije kiše dođe duga. Duga bi sigurno bila ljepša i veća da je jučer ostvaren trijumf, ali šta je tu je.

Nijemcima se za važan meč protiv Španije vraća bitan igrač, a u pitanju je fudbaler Bayerna Leroy Sane.

Oglasi

Sane se danas vratio treninzima sa svojim timom i prema izvještajima trebao bi biti spreman za utakmicu protiv Španije koja je na programu za tri dana.

Selektor Njemačke kazao je da je Sane trenirao individualno, no da je ta činjenica veoma pozitivna.

Podsjetimo, Sane je imao problema s koljenom i zbog toga nije nastupio protiv Japana, ali se očekuje da ga u nedjelju vidimo na terenu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Flick itekako cijeni Sanea i ranije ove sedmice rekao je da je njemačko krilo tip igrača koji može napraviti razliku u meču i promijeniti tok igre svojim kvalitetom.

Podsjetimo, 26-godišnji Sane je do sada na 48 nastupa za Njemačku postigao 11 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi