Leteći magarci nisu imali šanse protiv Džeke i družine
(Foto: EPA) Džeko je danas odigrao odličnu utakmicu, postigao je svoj peti ovosezonski gol u Seriji A, a mogao je postići i još koji...

Serija A, 23. kolo

Leteći magarci nisu imali šanse protiv Džeke i družine

Roma je večeras u okviru 23. kola Serije A gostovala na Bentegodiju kod fenjeraša Chieva i slavila sigurnu i ubjedljivu pobjedu od 0:3, na krilima sjajnog Edina Džeke.

Nije se dugo čekalo na vodstvo Rome. Igrala se deveta minuta kada je N'Zonzi uposlio El Shaarawyija koji je uspio pogoditi za 0:1 iako se u prvih mah činilo da je otišao previše u desnu stranu.

Roma je do drugog gola stigla u 18. miunuti preko Edina Džeke. Karsdorp je uposlio Džeku koji se sjajnim lažnjakom oslobodio svog čuvara, a onda i matirao golmana Chieva za 0:2, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Gosti su u nastavak ušli odlučni da riješe sve dileme oko pobjednika, a to su uradili u 51. minuti. Odigrali su fudbaleri Rome odličnu akciju, a Edin Džeko je odložio loptu za Kolarova koji je ušao u kazneni prostor i pogodio za 0:3.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Do kraja utakmice je Roma imala još nekoliko odličnih šansi. Tako je Džeko pogodio prečku nakon odlične akcije 15-ak minuta prije kraja, dok je El Shaarawy u 83. minuti pogodio stativu nakon što mu je sjajno asistirao bh. Dijamant.

Do kraja je ostalo 0:3, a Roma je sa nova tri boda došla do ukupno 38 i barem nakratko četvrte pozicije na tabeli. Leteći magarci su i dalje posljednji sa samo devet bodova.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nijepoznat
to dzeksone
4 0
Ibro
Dzeko nosio citavu ekipu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi