VAR i penali ostavili Atletico bez pobjede kod Levantea
Foto - EPA

Jorgandžije napravile kiks

VAR i penali ostavili Atletico bez pobjede kod Levantea

M. Šljivak

Atletico Madrid je u 11. kolu La Lige osvojio samo bod na gostovanju kod Levantea, a meč je završen rezultatom 2:2.

Ekipa Diega Simeonea ispustila je pobjedu u 90. minuti kada je Enes Bardhi iskoristio drugi penal za Levante na današnjem meču za konačnih 2:2.

Atletico dobro otvara ovaj meč. Antoine Griezmann u 12. minuti postiže pogodak za 1:0, ali su domaći uspjeli da dođu do izjednačenja u prvom dijelu.

Dosuđen je penal u 37. minuti. Enes Bardhi preuzima odgovornost i matira Oblaka za 1:1.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku meča Atletico je krenuo po pobjedu.

Matheus Cunha u 76. minuti nakon samo tri minute na terenu koristi odlično dodavanje De Paula i postiže gol za vodstvo svog tima od 2:1 i činilo se kako su Jorgandžije riješile pitanje pobjednika.

Međutim, nije bilo tako. Levante u 86. minuti dobija još jedan penal, koji je izveden tek četiri minute kasnije. Bardhi ponovo namješta loptu i pogađa za 2:2.

To je bio i konačan rezultat ovog meča, a treba istaći da Diego Simeone nije završio ovaj meč na klupi jer je isključen u 81. minuti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 11. kolo:

Levante - Atletico Madrid 2:2

Top Komentari

Vienner
Musaf i bog
1 5
admirmo
Karma je čudo kako se vraća ono što je vama onaj magarac turčin svirao protiv Milana
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi