Levante bez ispaljenog metka protiv Sociedada

Domaći lagano do pobjede

Levante bez ispaljenog metka protiv Sociedada

E. Čaušević

Fudbaleri Real Sociedada savladali su na domaćem terenu Levante (3:0) u okviru 24. kola španske La Lige.

Sociedad je lakše od očekivanog stigao do pobjede protiv Levantea i upisao važna tri boda kojim su pobjegli iz opasne zone. Domaći tim do prednosti je stigao već u desetoj minuti kada je siguran s bijele tačke bio iskusni Prieto.

Do kraja prvog dijela Sociedad je uspio udvostručiti svoju prednost, a ovaj put u listu strijelaca upisao se Juanmi. U 55. minuti bilo je sve jasno jer je Canales postavio konačnih 3:0.

Real Sociedad je sada na 12. mjestu sa 29 bodova, dok je Levante na 17. poziciji sa devet bodova manje i dva boda više od Las Palmasa koji je u zoni ispadanja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 24. kolo:

Real Sociedad - Levante 3:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi