Levante imao tri boda protiv Atletica, a onda sve upropastio

Osvojili samo bod

Levante imao tri boda protiv Atletica, a onda sve upropastio

E. Čaušević

Levante i Atletico Madrid odigrali su danas 2:2 u okviru posljednjeg 38. kola španske La Lige.

Levante je sigurno ispunio najveći cilj, a to je opstanak u La Ligi i naredne sezone, no njihovim navijačima sigurno je žao što nisu pobjedom protiv favorizovanog Atletica završili sezonu.

Domaći su imali sve u svojim rukama i prednost od 2:0, ali su u drugom poluvremenu popustili pritisku gostiju. Levante je poveo već u šestoj minuti golom Cabaca, dok je pola sada kasnije drugi gol dao Roger.

Međutim, Atletico Madrid se nije predavao i u drugom poluvremenu uspio je da izjednači. Prvo je Rodrigo smanjio na 1:2 u 68. minuti, dok je desetak minuta kasnije na konačnih 2:2 poravnao Camello.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Atletico Madrid sezonu završava na drugom mjestu sa 76 bodova iza prvaka Barcelone koja ima deset bodova više. Levante je na 14. mjestu s 44 boda.

Treba dodati da je i Antoine Griezmann odigrao danas zadnji meč u dresu Atletica, ali nije uspio da se upiše u listu strijalaca.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi