Levante razbio Bilbao i zasjeo na šesto mjesto

Bez Sanjina Prcića

Levante razbio Bilbao i zasjeo na šesto mjesto

U posljednjoj utakmici 14. kola La Lige, Levante je na svom terenu ubjedljivo slavio protiv Athletic Bilbaa sa 3:0.

U prvom poluvremenu nije viđeno previše uzbuđenja, a domaći su poveli u četvrtoj minuti nadoknade prvog dijela kada je Chema zabio za 1:0.

Igrao se 59. minut kada je Campana udvostručio vodstvo Levantea, da bi deset minuta kasnije Roger zabio za 3:0. U 73. minuti, gosti su ostali sa igračem manje zbog isključenja Nolaskoaina i mogli su pretrpiti još teži poraz, što se ipak nije desilo na kraju.

Levanteu je ovo bio šesti trijumf u sezoni i sada ovaj tim zauzima šesto mjesto sa 21 bodom, što se može okarakterisati kao vrlo dobar učinak. Bilbao je i dalje u zoni ispadanja, na 18. mjestu sa samo 11 bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na kraju treba dodati da bh. reprezentativac Sanjin Prcić nije bio u konkurenciji za ovaj meč u timu Levantea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi