Levante slavio i gurnuo Rayo Vallecano ka nižem rangu

Uvjerljiva pobjeda Levantea

Levante slavio i gurnuo Rayo Vallecano ka nižem rangu

Prvi susret dana u španskoj LaLigi u sklopu 36. kola odigrali su Levante i Rayo Vallecano.

Publika je u Valenciji mogla uživati u dobroj fudbalskoj predstavi sa čak pet pogodaka, a više razloga za slavlje na kraju je imao Levante koji se pobjedom približio ostanku u LaLigi. Konačan rezultat glasio je 4:1.

Levante je dobro otvorio susret i već nakon 14. minuta je imao prednost zahvaljujući golu koji je poostigao Campana, a u 30. minuti vrlo lako su domaći mogli i do drugog pogotka, no Morales je promašio penal.

Do kraja poluvremena mreža Rayo Vallecana se svejedno ponovo zatresla, a u 43. minuti strijelac za 2:0 bio je ponovo Campana.

Uzbuđenja nije nedostajalo ni u nastavku, Rayo Vallecano se nije predavao, što im se isplatilo u 71. minuti kada prednost Levantea smanjuje Garcia. Ipak, sve dileme gostima da mogu doći barem do boda ugasili su Jason i Bardhi golovima u 85. i 90. minuti za konačnih 4:1.

Ovim trijumfom Levante je zauzeo 15. poziciju i ujedno gurnuo Rayo Vallecano ka nižem rangu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

LaLiga, 36. kolo:

Levante - Rayo Vallecano 4:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi