Levante slavio u gostima protiv očajnog Leganesa

Gosti pobijedili sa 2:1

Levante slavio u gostima protiv očajnog Leganesa

Endin Čaušević

Fudbaleri Levantea danas su u gostima pobijedili Leganes sa 2:1 u okviru osmog kola španske La Lige.

Levante je uspio upisati treću pobjedu u novoj sezoni La Lige, dok je za Leganes ovo već bio šesti poraz. Leganes je zakucan za dno tabele i ima svega dva boda, te još uvijek čeka na prvu pobjedu ovoj sezoni.

Gosti su do prednosti na ovom meču došli u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena kada je Roger iz penala pogodio za 0:1.

Levante je do drugog gola stigao u 49. minuti, a ovaj put mrežu Leganesa zatresao je Campana za 0:2.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Domaći su u 76. minuti golom Braithwaitea smanjili na 1:2 i činilo se da se mogu vratiti u meč, ali to se nije desilo. Levante je sačuvao prednost do kraja meča i upisao nova tri boda.

Levante je trenutno deveti sa 11 bodova, a Leganes je i dalje posljednji sa samo dva boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti