Pet golova na Bernabeu, Real pobijedio Levante

Gosti mogli do remija

Pet golova na Bernabeu, Real pobijedio Levante

E. Čaušević

Fudbaleri Real Madrida danas su pred svojim navijačima pobijedili Levante sa 3:2 u meču četvrtog kola La Lige.

Kraljevski klub je pružio odličnu predstavu u prvom poluvremenu nakon kojeg je vodio sa 3:0, ali su u nastavku meča domaći igrali znatno slabije čime su na kraju strepili za tri boda.

Real je poveo u 25. minuti kada je Carvajal odlično centrirao, a gol je postigao Karim Benzema za 1:0. Samo šest minuta kasnije na semaforu je bilo 2:0. Ovaj put asistirao je James, a drugi gol na meču postiže Benzema.

Domaći tim je pet minuta prije kraja prvog dijela došao i do trećeg gola. Proradila je brazilska veza kada je Vinicius Junior uposlio Casemira koji pogađa za 3:0.

Međutim, Levante je u nastavku zaigrao dosta bolje i iskoristio svoje šanse. Gosti su na 3:1 smanjili već u 49. miniuti kada je pogodio Mayoral.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon toga Real je promašio nekoliko zicera, a gosti su ih kaznili. Levante do 3:2 dolazi u 75. minuti golom Melera i u potpunosti se vraća u meč. Gosti su pokušali doći i do trećeg gola i remija, ali na kraju Real je uspio da sačuva mrežu i upiše nova tri boda.

Real je trenutno drugi sa osam bodova, dok je Levante peti sa dva boda manje.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Prvo pol. zgazili Levante , a onda ona njihova nonsalancija skoro im se odbio o glavu !
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi