Levante visoko poražen od Real Sociedada

Primera, 9. kolo:

Levante visoko poražen od Real Sociedada

Real Sociedad ostvario je važnu pobjedu u okviru 9. kola španske Primere. 

Izabranici Davida Moyesa uspjeli su na stadionu u Valenciji savladati domaći Levante rezultatom 4:0, a prednost Real Sociedadu već u osmoj minuti donio je Carlos Vela. 

Do kraja poluvremena gosti su udvostručili prednost. Xabi Prieto je poslao precizan centaršut u šesnaesterac, gdje je Imanol Agirretxe nadskočio odbranu i zabio glavom za 2:0. 

Na novi pogodak čekalo se sve do 82. minute, kada je Asier Illarramendi povisio prednost, da bi potom dvije minute kasnije Carlos Vela postavio konačan rezultat.  

Ovom pobjedom Real Sociedad je pobjegao iz opasne zone i trenutno 14. poziciju sa devet osvojenih bodova, dok je Levante na pretposljednjem mjestu sa tri boda manje. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 9. kolo:

Levante - Real Sociedad 0:4


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.