Leverkusen nakon produžetaka do polufinala DFB Pokala

Kup Njemačke

Leverkusen nakon produžetaka do polufinala DFB Pokala

Fudbaleri Bayer Leverkusena slavili su večeras pobjedu protiv Werder Bremena sa 4:2 u okviru četvrtfinala Kupa Njemačke i plasirali su se u polufinale ovog takmičenja.

Leverkusen je imao velikih problema, a do pobjede je došao tek nakon produžetaka. Gosti iz Bremena su odlično otvorili meč i nakon samo četiri minute imali su vodstvo od 1:0, a strijelac gola bio je Kruse. To im nije bilo dovoljno, pa su samo četiri minute nakon prvog postigli i drugi gol, a ovog puta je precizan bio Johannsson.

Ipak, domaći se nisu predavali iako im je trebalo malo vremena da dođu sebi od šoka. U život se vraćaju u 31. minuti golom Brandta, a početkom drugog dijela susreta isti fudbaler postavlja konačan rezultat regularnog toka meča (2:2).

U produžecima više snage imala je domaća ekipa koja je pred sami kraj uspjela da postigne još dva gola. Prvo je Bellarabi u 111. minuti pogodio za 3:2, da bi dvije minute prije kraja drugog produžetka Havertz postavio konačan rezultat susreta.

Podsjetimo, osim Bayera u polufinale Kupa Njemačke dalje se plasirao i Bayer koji je razbio Padeborn u gostima sa 6:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti