Novi nevjerovatan rezultat Hamruna s Malte: Nakon Veleža na šokantan način ispao još jedan velikan

Veliki rezultati Maltežana

Novi nevjerovatan rezultat Hamruna s Malte: Nakon Veleža na šokantan način ispao još jedan velikan

Midhat Šljivak

Hamrun Spartans s Malte plasirao se u play off za Konferencijske lige nakon što je večeras boljim izvođenjem penala savladao Levski iz Sofije 1:2 (1-4 penali).

Bugarski velikan Levski ušao je u ovaj meč s pogotkom prednosti iz prvog meča. Postigli su ga u 95. minuti za 1:0 i bili su veliki favoriti pred revanš na svom terenu.

Međutim, večeras u Sofiji je nastao muk nakon više od 120 minuta igre. Hamrun je na nevjerovatan način stigao do pobjede u regularnom dijelu, izdržao je sve napade i na kraju prošao dalje boljim izvođenjem penala.

Hamrun je do vodstva u ovom meču stigao u 78. minuti. Guilaumier je pogodio za vodstvo gostiju od 1:0, no u prvoj minuti nadoknade Levski preko Tsunamija dolazi do gola 1:1.

Činilo se kako je u tim trenucima sve gotovo, ali Hamrun nije odustajao već u narednom napadu dolazi do pogotka. Camenzuli prekrasno pogađa za 2:1 i odvodi meč u produžetke.

Oglasi

Produžeci nisu donijeli golove, pa se pristupilo izvođenju penala. Tamo je Levski bio zaista katastrofalan i Maltežani su to iskoristili.

Hamrun je iskoristio četiri penala koja je imao, bugarski velikan samo jedan i kreirana je još jedna velika senzacija, a tim s Malte piše historiju u evropskim tkamičenjima.

Podsjetimo, tim s Malte je u prethodnoj fazi takmičenja izbacio mostarski Velež. Bilo je dva puta po 1:0 i mnogi su napali Rođene kako su se obrukali.

Međutim, Hamrun je pokazao da ovaj tim itekako zna igrati fudbal. Nakon Veleža eliminisan je još jedan velikan i vidjet ćemo koliko ovaj klub može u play offu gdje ih čeka Partizan.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Konferencijska liga, 3. pretkolo:

Levski - Hamrun 1:2 (1-4 penali).

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostar1989
Gledao sam obe utakmice protiv Veleza ljudi su fizicki spremni,puno bolje nego nase ekipe imaju kvalitrnih stranaca ,stoper me posebno odusevio
11 0
SarajFK
Relno Velez nije velikan ni u BiH a kamoli u Evropi. Ne brukajte se zivi bili.
11 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi