Levy spremio novac: Tottenham vraća Balea?
Foto: EPA

Velšanin ponovo u Londonu?

Levy spremio novac: Tottenham vraća Balea?

Transfer Garetha Balea iz Tottenhama u Real Madrid 2013. godine je, do tada, bio naskuplji u historiji fudbala. 

Bio je to transfer koji je potresao fudbalsku javnost, a prije nego što je dogovor i zvanično postignut, prvi čovjek Tottenhama Daniel Levy se pobrinuo da u Baleov ugovor bude ugrađena i jedna zanimljiva klauzula.

Naime, Levy se pobrinuo da Tottenham ima ekskluzivno pravo otkupa svog bivšeg igrača od Real Madrida. To znači da, ukoliko neki klub uputi Realu ponudu za Balea, Pijetlovi imaju 72 sata da istu izjednače, prije nego što ga Madriđani prodaju.

Informacije o ovoj klauzuli su se u javnosti pojavile prije nekoliko mjeseci, a sada španski Diario Gol prenosi da je Tottenham zaista odlučio vratiti Garetha Balea u London, te da su spremili 54 miliona funti za njegov transfer. Ova cifra je svakako puno manja od one koju je Tottenham "inkasirao" prilikom prodaje Balea, pa bi njegovo vraćanje u klub i dalje predstavljalo profitabilan potez čelnika Tottenhama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Od odlaska u Španiju Bale je igrao po principu toplo-hladno, a mnogobrojni mediji prenose da on nije zadovoljan na Santiago Bernabeu, pa transfer u klub u kojem je pružao najbolje partije u karijeri ne bi bio nelogičan potez.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi