Salihamidžić i Kahn otkrili detalje posljednjeg razgovora sa Lewandowskim: "To treba zapamtiti"

Poljak se vratio u Minhen da se oprosti

Salihamidžić i Kahn otkrili detalje posljednjeg razgovora sa Lewandowskim: "To treba zapamtiti"

Edmir Škorić

Robert Lewandowski je proteklih dana bio u Minhenu, a sve s ciljem da se pozdravi sa bivšim saigračima i uposlenicima Bayerna.

Lewandowski je za 50 miliona eura prodan Barceloni. Poljak je od početka inzistirao na odlasku iako je imao još godinu dana ugovora s Bavarcima. Bayern je isprva odbijao da ga proda, na kraju je ipak došlo do toga.

Nakon što je otišao, Lewandowski je preko noći postao omražen u Njemačkoj, pa čak i među mnogim Bavarcima bez obzira na sve što je napravio proteklih godina. Bilo je određenih neprikladnih riječi od strane čelnika Bayerna, izgledalo je kao da su ljuti na Lewandowskog.

U utorak se Lewandowski pojavio u Bayernovom trening centru, a u ponedjeljak je posjetio Allianz Arenu. Odlučio se oprostiti od bivših saigrača, a imao je i posljednji razgovor sa Oliverom Kahnom i Hasanom Salihamidžićem, dvojcem s kojim se najmanje slagao zbog odluke da napusti klub.

"Lijepo od Roberta što je posljednji put došao u moj ured. Razgovarali smo o svemu, razišli smo se u dobrim odnosima i ostat ćemo u kontaktu i ubuduće. Robert i Bayern bili su i jesu posebna priča o uspjehu. Želimo mu sve najbolje u Barceloni", rekao je Oliver Kahn.

Šta je o svemu rekao Hasan Salihamidžić?

Oglasi

"Robert je došao u moj ured da se pozdravimo i čavrljali smo još 15 minuta. Razgovarali smo o svemu i sve raščistili. Robert je postigao velike stvari za Bayern i to treba zapamtiti. Zna i on koliko treba zahvaliti Bayernu. Poželjeli smo mu sve najbolje u novom izazovu", istakao je bivši reprezentativac BiH i danas sportski direketor njemačkog velikana.

Dolazak Lewandowskog povezuje se i sa sređivanjem poslova oko luksuzne vile u središtu Minhena, koju nogometaš posjeduje.

Putovanje najboljeg stranca u povijesti Bundeslige u Bavarsku neće dugo trajati jer je za petak, 5. avgusta, Barcelona planirala njegovo službeno predstavljanje na stadionu Camp Nou.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Lewandowski je tokom predsezone za Barcelonu upisao tri nastupa, sva tri u Sjedinjenim Državama, ali još uvijek se čeka na njegov prvijenac.

Ako pitate navijače i sve u Barceloni, neće imati niko ništa protiv da Lewa golove zabija kada bude najpotrebnije - u onim važnijim utakmicama u sezoni.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zeleni_zub
I ovaj Lewandowski ko da ženu ostavlja a ne klub.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi