Lewandowski je čuo da Bayern sprema veliki transfer i odmah se pobunio: Bio je u pravu...
Foto - EPA

Poljak nije želio konkurenciju

Lewandowski je čuo da Bayern sprema veliki transfer i odmah se pobunio: Bio je u pravu...

M. Šljivak

Poljski napadač Robert Lewandowski navodno stopirao minhenskom Bayernu transfer belgijskog napadača Romelula Lukakua.

Kako navodi Bild, Lukaku se povezivao sa Bayernom u proteklim sezonama. Lewandowskom se to nije dopalo, pa je izrazio protest i na kraju su Bavarci odustali od transfera.

"Romelu Lukaku je bio želja Bayerna. Međutim, kada je čuo za to Lewandowski se obratio čelnim ljudima preko menadžera i jasno je poručio da takva situacija za njega nije prihvatljiva", piše Bild.

Karl-Heinz Rummenigge je zatim uvjeravao Poljaka da nije istina da žele dovesti Lukakua.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Klub nije želio da im prvi napadač bude uznemiren zbog takvih priča", piše Bild.

Lukaku na kraju Bayernu zaista nije ni trebao, a dokaz tome je prošla sezona u kojoj je Lewandowski igrao fudbal života.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi