Lewandowski završio pregled, hoće li igrati protiv Bosne i Hercegovine?

Propustio je duel u Zenici

Lewandowski završio pregled, hoće li igrati protiv Bosne i Hercegovine?

Admin Čaušević

Robert Lewandowski je propustio prvi meč Bosne i Hercegovine  i Poljske igran na Bilinom polju jer ga selektor Jerzy Brzeczek nije zvao na septembarsko okupljanje. 

Lewandowski koji je možda u 2020. godini bio i najbolji igrač svijeta se pojavio na septembarskom okupljanju i igrao je u nedjelju protiv Italije.

Međutim, odlični napadač nije meč završio jer je zamijenjen u finišu. Dobio je nezgodan udarac u skočni zglob i nije mogao igrati.

Lewandowski je jutros bio na pregledu. Potvrđen je udarac, modrica je jaka, a na jednom mjestu poljski golgeter. Povreda je bolna i zaista nije moguće reći hoće li grati u srijedu ili ne.

[related]https://sportsport.ba/tag/fudbalska_reprezentacija_poljske[/related]

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Naredna dva dana iskusni 32-godišnjak će provesti na terepijama sa fizioterapeutima, a ostaje da se vidi da li će dobiti trku s vremenom i biti spreman za duel u Wroclawu.

Obzirom da Krzysztof Piatek i Arkadiusz Milik i nisu u dobroj formi neigranje Lewandowskog bi bio veliki udarac za reprezentciju Poljske.

Top Komentari

sslazio
Nece igrat, cim se to ovako prica hoce nece, dogovorili se da ne igra. A nije toliko ni bitna utakmica realno. Kod nas vjerovatno nema Pjanica jer je igrao prethodne dvije i nezahvalno je da igra i trecu. Dzeko mozda posto je protiv Holandije s klupe usao. Ostalo je manje vise svejedno. Sinoc smo vidili koliko Dzeko znaci nakon njegovog ulaska kada je cijela odbrana Holandije bila kao na klinima do kraja utakmice.
5 0
Mowzilla
Prestanite govoriti da je ovo takmicenje nebitno. Cinjenica je da je mozda manje bitno od samih kvalifikacija, ali nije nebitno. Pa sjetite se koliko smo puta ostajali kao jedina drzava u Evropi bez prijateljskih tekmi ili molili tamo Liechtenstein i Luxemburgh, Iran ili tamo slabije balkanske drzave. Shvatite da nam je savez nesposoban i da nece cak ni ovaj termin koji nam je sluzio za finale baraza popuniti jer ih ne zanima, mrsko im, svejedno im...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi