Jedan igrač Bayerna vječno će pamtiti poklon od Lewandowskog: I na fotografiji izgleda nestvarno...

Tako to rade veliki ljudi

Jedan igrač Bayerna vječno će pamtiti poklon od Lewandowskog: I na fotografiji izgleda nestvarno...

Edmir Škorić

Poljski napadač Robert Lewandowski je bivšim saigračima iz Bayerna na rastanku poklonio boce šampanjca sa svojim potpisom i fotograifjom, ali jedan od njih dobio je nešto mnogo vrjednije.

Lewandowski je ovog ljeta napustio Minhen i prešao u Barcelonu. Poljak je tako nakon osam godina promijenio sredinu, ali ipak znao je da počasti svoje bivše saigrače kada je odlazio iz Minhena.

Svi su dobili po bocu šampanjca i fotografiju u dresu Bayerna. Jedna boca pića Armand De Brignac košta oko 320 eura, pa sračuntajte koliko je na kraju Lewa potrošio novca da bi svima darovao poklone.

No, njemački novinari tvrde da je poseban poklon darivao veznjaku Leonu Goretzki. Naime, Lewa mu je poklonio Audi e-tron GT RS. Cijena ovog automobila je negdje oko 125.000 eura. Na fotografiji ispod možete vidjeti o kakvoj "zvijeri" se zapravo radi:

Poljak je Audija vozio dok je bio igrač Bayerna, pošto Bavarci od 2002. godine sarađuju upravo s Audijem.

Goretzka je od ljeta 2018. u Minhenu i trenutno je u dobroj formi. Do sada je odigrao 10 utakmica u kojima je postigao četiri gola i upisao tri asistencije. Posebno dobar bio je nedavno u Češkoj protiv Plzena kada je u 4:2 pobjedi postigao dva gola uz asistenciju.

U nedjelju od 19.30 sati Bayern bundesligaški meč igra s Freiburgom kojeg ima priliku stići na tabeli.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bavarci su tek šesti sa 16 bodova, dok je lider Union Berlin sa 20 bodova, a Freiburg i Borussia M. imaju po 18, dok po 17 imaju Hoffenheim i Eintracht Frankfurt.

Stvari u Ligi prvaka mnogo su bolje po Bavarce jer imaju maksimalan učinak od četiri pobjede i već su se plasirali u nokaut fazu. Za drugo mjesto boriće se Inter i Barcelona.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Totalna glupost. Ovaj ce poklonit Gorecki Audi a Audi sponzor Bayernu i svaki igrac dobije po jednog. Haj ne provaljujte se
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi