Lewandowski isuviše iskren na pitanje o Haalandu i Mbappeu: "Ne mogu ih zamisliti..."

Poljak govorio o dva najveća talenta u svijetu nogometa

Lewandowski isuviše iskren na pitanje o Haalandu i Mbappeu: "Ne mogu ih zamisliti..."

Edmir Škorić

Erling Haaland i Kylian Mbappe su nogometna budućnost i očekuje da godinama koje slijede budu ono što su bili Cristiano Ronaldo i Lionel Messi.

Velika su očekivanja od francuske i norveške zvijezde. Jedan je sada u PSG-u, drugi u Borussiji Dortmund, no vjeruje se da bi već na ljeto obojica mogli da budu članovi velikih timova poput Real Madrida.

U posljednjih 12 godina sve ljubitelje nogometa oduševljava rivalstvo Lea Messija i Cristiana Ronalda, koji su od 2008. godine kupili sva moguća priznanja. Mogu li Haaland i Mbappe u budućnosti zauzeti mjesto Argentinca i Portugalca, koji su tako dugo bili na vrhu?

Svoje mišljenje o ovoj temi iznio je Bayernov napadač Robert Lewandowski, koji je godinama smatran za jednog od najboljih napadača na svijetu.

"Messi i Ronaldo su toliko napravili osvojivši sve moguće trofeje. Mislim da će u sljedećih 10 godina biti nekoliko igrača koji će konkurisati za titulu najboljeg igrača svijeta", priznao je Lewandowski za goal.com, pa je dodao:

"Haaland i Mbappe imaju vještine, ali ko zna hoće li biti još mladih napadača u sljedeće dvije ili tri godine. Međutim, ne mogu ih zamisliti da dominiraju u nogometu na način na koji su to radili Ronaldo i Messi u posljednjih 12 godina".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Haaland je od dolaska u Borussiju postigao 80 golova u samo 79 utakmica u svim takmičenjima, no Norvežanin je trenutno povrijeđen i često ima problema sa zdravljem.

S druge strane, Mbappe je samo u tekućoj sezoni zabio 21 gol uz 16 asistencija u 31 utakmici za PSG. Trenutno su superiorni, nemoguće ih je zaustaviti, ali ko zna šta donosi budućnosti.

Top Komentari

axel42
Prije nego hejteri počnete da lajete, pročitajte text do kraja. Jer po naslovu ovih amatera novinara dalo bi se zaključiti da je Lewa nešto vrlo loše rekao o ovim navedenim fudbalerima. A zapravo suprotno. Čovjek ih samo hvali, kako Haalanda i Mbappea tako i Ronalda i Messia.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi