Objavljen i snimak: Nogometaš i supruga pretučeni u Barceloni

Došao da podrži Eintracht

Objavljen i snimak: Nogometaš i supruga pretučeni u Barceloni

Edmir Škorić

U četvrtak navečer Barcelona je poražena od Eintracht Frankfurta s 3:2 i tako je ispala u četvrtinalu Evropske lige.

Poslije 1:1 u Njemačkoj, Barcelona je u potpunosti razočarala kod kuće, pa je ostala bez polufinala. Eintrachtovoj pobjedi svjedočilo je čak 30.000 njegovih navijača, iako se mnogi pitaju kako je moguće da su svi uspjeli doći na tribine i ko im je dao toliki broj ulaznica.

Među brojnim navijačima bio je i bivši češki reprezentativac Martin Fenin (35) koji je za Eintracht igrao od 2008. do 2011. godine. Na njegovu nesreću, ovo putovanje u Kataloniju pretvorilo se u pravu noćnu moru.

Nakon utakmice, napadnut je i pretučen od strane Barcinih navijača, a potom su on i supruga završili u policiji.

Na Instagram profilu je objavio video na kojem se vidi kako ga napadaju s leđa dvojica navijača Barcelone, a napadnuta je bila i njegova supruga Beata. Čini se da katalonski navijači nisu mogli da se pomire s porazom i od bijesa su pojedinci tukli one s Eintrachtovim dresom na sebi.

"Nemam pojma zašto, ali nakon utakmice na Camp Nouu napadnuti smo. Zatim sam 36 sati ostao u hladnoj ćeliji, bez hrane i vode", napisao je Martin Fenin na Instagramu. Čeh je poruku, također objavljenu na njemačkom, završio sarkastičnom notom: "Bravo, Barca! Bravo, Španija".

Oglasi

Fenin se 2007. godine smatrao izuzetno talentovanim nogometašem. Briljirao je tih godina za U-20 reprezentaciju Češke, nakon čega je iz Teplica prešao u Eintracht, da bi 2012. godine zaigrao za Slaviju Prag, bio je i u Energie Cottbusu, potom opet Teplice, pa Istres u Francuskoj, a onda nagli pad karijere...

Njegovu karijeru obilježili su depresivni momenti, a svojevremeno je u junu 2021. godine otkrio da je olakšanje pronašao u alkoholu.

"Kada bih imao problema, sklonište bih potražio u alkoholu. To je bilo moje rješenje", rekao je tada Fenin, koji je rekao da je bio sretan dok je igrao u Frankfurtu, da su ga obožavali, da je uživoa u svakom izlasku, da bi za vrijeme igranja u Cottbusu sjedio sam u hotelu, počevši da koristi razne preparate, sve manje vjerujući u vlastiti život.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

I danas igra, ali amaterski, pa je član kluba FK Reporyje u Pragu, a kao navijač je nedavno odlučio posjetiti utakmicu Barcelone i Eintrachta, no sve se to dakle zavšilo na jedan jako ružan način.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CcarB7NjhTO/?utm_source=ig_embed&ig_rid=9011ce6d-0c63-4c03-bac4-929f8bdc1a8f[/instagram]

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SeoRusilac
Razmaženi separati iz Barcelone
5 6
matej1996
Lako je s leđa napadati
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi