Poljaci spremaju poseban tretman za Lewandowskog za utakmicu protiv BiH

Neće biti spreman za 90 minuta

Poljaci spremaju poseban tretman za Lewandowskog za utakmicu protiv BiH

Edmir Škorić

Robert Lewandowski trenutno nije najspremniji i izvjesno je da neće odigrati 90 minuta protiv BiH u srijedu u Ligi nacija.

U nedjelju navečer su Poljska i Italija odigrale 0:0, a Lewandowski je igru napustio u 82. minuti. Prema pisanju poljskih medija, napadač Bayerna je šepao i stavljao led kako bi ublažio bolove u zglobu.

Očito je Lewa trpio bolove i u stručnom štabu poljske reprezentacije nisu htjeli ništa rizikovati, pa su svog ključnog igrača i najboljeg strijelca izveli iz igre. Ispostavilo se da ima otekline oko zgloba, ali da je ipak svakog sata situacija sve bolja.

Lewandowski od 24. septembra igra svaka tri dana utakmicu i poljski selektor će pokušati koliko - toliko da ga poštedi u duelu sa bh. reprezentacijom. Navodno je najbliže tome da Lewandowski bude starter, pa da igru napusti nakon 60-ak minuta.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Bayern u subotu igra ligašku utakmicu protiv Arminije, pa bi trener Bavaraca Hansi Flick sigurno bio sretan zbog takvog razvoja događaja. Međutim, Poljacima je pobjeda protiv BiH neophodna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi