Lewandowski potvrdio: Ronaldo i Ramos su me nagovarali da dođem

Odlučio je ipak ostati u Bayernu

Lewandowski potvrdio: Ronaldo i Ramos su me nagovarali da dođem

E. Škorić

Poljski reprezentativac Robert Lewandowski je prije dvije godine mogao doći u Real Madrid, no odlučio je ostati u Bayernu.

Robert Lewandowski (30) potvrdio je na fudbalskom podcastu BBC Radio 5 da su Sergio Ramos i Cristiano Ronaldo prije dvije sezone od njega tražili da potpiše za Real Madrid.

"Mislim da su prije dvije godine došli do vas i rekli: 'Dođite ovamo! Morate igrati za nas!'. Jesu li to učinili?", pitao ga je Balagué Poljaka.

"Da, istina je da jesu, ali ja sam već igrao u velikom klubu. Mogao sam da odem u Real, ali ja mislim da sam donio pravu odluku", odgovorio je Lewandowski.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Još dok je igrao za Borussiju Dortmund, Lewa je bio zanimljiv Real Madridu, koji ga je pokušavao u nekoliko navrata dovesti, no ovaj je na kraju izabrao Bayern, čiji je član i danas.

"Kada igrate u jednom od najvećih klubova na svijetu, onda ne možete a da ne budete sretni. Ne obazirem se više na priče o mojoj karijeri, važno je samo da ostanem fokusiran i da dajem sve od sebe kako bih uveselio navijače Bayerna", priznao je Lewandowski.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi