Real pušta Jamesa po principu "plati i tvoj je", ali ko je spreman dati taj novac?

Kraljevi odredili cijenu

Real pušta Jamesa po principu "plati i tvoj je", ali ko je spreman dati taj novac?

E. Škorić

James Rodriguez, 27-godišnji kolumbijski ofanzivac, trenutno je na pozajmici u Bayernu, ali Real Madrid nema namjeru da ga zadrži jer se ne uklapa u dugoročne planove Zinedina Zidana.

Prema El Confidencialu, Rodríguez bi mogao otići ovog ljeta ako bilo koja zainteresirana strana udovolji zahtjevima madridskog kluba, a oni nisu ni mali, pošto Real traži 50 miliona eura.

Naravno, Bayern ima opciju da ga trajno otkupi nakon što se njegova dvogodišnja posudba završi, a tada bi Bavarce koštao 35 miliona eura.

Iako se postavljaju pitanja nad njegovom budućnošću, izvršni direktor Bayerna München Karl-Heinz Rummenigge je veliki fan Rodrígueza i vjeruje da će ostati u klubu.

"Čvrsto sam uvjeren da će James Rodríguez igrati za Bayern sljedeće sezone", rekao je Rummenigge, dodavši: "Ne vjerujem da postoji problem između Jamesa i Nike Kovača. Siguran sam da i sam trener vidi njegove kvalitete".

Potražite više informacija na temu La Liga:

U januaru se povezivao s Arsenalom, a ranije je tvrdio da želi da ode iz Bayerna zbog slabe minutaže, no u posljednje vrijeme ipak dobija šansu i mogao bi možda i ostati u Minhenu.

Sada je već izvjesno da karijeru neće nastaviti u Realu, ali pitanje je ko je spreman da ga plati 50 miliona eura, ako Bayern ne misli da ga zadrži.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi