Real Madrid našao novog Nijemca i dovodi ga po "promotivnoj" cijeni

Brandt na meti Kraljeva

Real Madrid našao novog Nijemca i dovodi ga po "promotivnoj" cijeni

Edmir Škorić

Real Madrid posljednjih godina polaže dosta nada u igrače iz Bundeslige, a sada se sprema dovesti još jednog talentovanog Nijemca.

Skauti Reala ne prestaju da traže mlade i talentovane igrače po povoljnoj cijeni. Tako su pronašli Ceballosa, Viniciusa, Asensija... Sada je 'otkriven' 22-godišnji ofanzivni veznjak Julian Brandt.

On ima do 2022. godine važeći ugovor s Bayerom, a Real Madrid ga može dobiti za nekih 25 miliona eura, pošto je to cifra koja stoji kao kaluzula u ugovoru ukoliko Bayer ne izbori Ligu prvaka naredne sezone.

Brandt je jedan od najcjenjenijih njemačkih igrača. Razvija se na poziciji playmakera, ali spreman da igra naprijed i po krilima, kao Asensio ili Reus.

Njegova cijena je očigledno ispod stvarne tržišne vrijednosti i Real ne bi trebao da ispusti ovu priliku.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Brandt je u reprezentaciji Njemačke odigrao 23 utakmice i postigao je dva gola, a iako ima tek 22 godine, sakupio je već 206 nastupa za Bayer u čijem dresu je postigao 39 golova.

Osim Real Madrida, za njega se interesuju dva najveća njemačka kluba Bayern i Borussia Dortmund.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti