Englez pogodio nemoguće opklade, mislio da je zaradio bogatstvo, pa ga kladionica šokirala

Nije sve po planu

Englez pogodio nemoguće opklade, mislio da je zaradio bogatstvo, pa ga kladionica šokirala

E. Ganibegović

Svjetsko prvenstvo u Kataru završeno je minulog mjeseca. Mnogi su se kladili na brojne događaje na Mundijalu, a jedan Englez je pogodio tri najbitnija događaja. Mislio je da je zaradio bogatstvo, ali ga je onda kladionica šokirala vijestima.

Englez Liam Manifold kladio se u 10 funti na to da će Argentina pobijediti na Svjetskom prvenstvu u Kataru, da će Francuska doći do finala i da će Lionel Messi biti proglašen najboljim igračem turnira.

Čovjek bi trebao dobiti 15.000. funti. Trebao bi, ali kladionica ga je šokirala i sada mu nudi samo 660 funti za isplatu dobitka.

Kako prenosi "The Mirror", Manifold je tse opkladio prije početka Mundijala, tačno 11. novembra prošle godine u salonu Corala.

Kladio se na tri odvojena događaja, pomnožen s koeficijentom 1495. Engleski inženjer potrošio je samo 10 funti na listić , pa je lako izračunati da bi trebao dobiti gotovo 15.000 funti. Problemi su nastali kod podizanja gotovine.

Coral je izjavio da su u ovom slučaju sva tri događaja na koje se igrač kladio previše povezana da bi se koeficijenti na njih međusobno umnožili. Stoga je kladionica odbila platiti iznos od 15.000, a ponudila mnogo manje.

Oglasi

"Otišao sam unovčiti okladu, a oni su rekli da nije trebala biti tako postavljena i ponudili mi 660 funti za to", požalio se Englez.

Manifold kaže da ako je došlo do pogreške, to je bila na strani kladionice kada je oklada prodana. Išao je čak i na nadležna povjerenstva podnijeti žalbu.

"Kad sam se kladio, tip za pultom je rekao da je sve u redu. Prošle su dvije sedmice od finala i mislim da se ništa nije promijenilo. Ako je bila pogreška, oni su krivi što su uopće prihvatili okladu. To je vrlo frustrirajuće", dodao je.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Čovjek je čak imao planove na šta će potrošiti dobitak. Ocu je namjeravao kupiti poseban skuter za osobe s invaliditetom, zahvaljujući kojem bi se mogao sam kretati.  Ostatak iznosa želio je pridodati vlastitoj ušteđevini.

"Nešto manje od 15.000 funti su novčići za veliku kladioničarsku tvrtku, a meni je to iznos koji mijenja život. Tata mi je invalid", požalio se 30-godišnjak. Kladionica ostaje pri stavu da je dala "vrlo poštenu i velikodušnu ponudu".

Promo

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Opet varate čitaoce sa lažima u naslovu teksta. Nemoguća opklada nije da će Arg biti prvak, a Fra u finalu. Stići će vas zaslužena kazna.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti