Licemjerstvo? Real pružio podršku 'svom voljenom' Casillasu

Procjenite sami

Licemjerstvo? Real pružio podršku 'svom voljenom' Casillasu

S. Grebović

Kompletan fudbalski svijet danas je u šoku zbog Ikera Casillasa koji je danas doživio srčani udar.

Marca je objavila da je Casillas jutros primljen u privatnoj bolnici u Portu u urgentni centar, a doktori su nakon pregleda utvrdili da je imao srčani udar.

Urađena mu je kateterizacija srca, te se sada Casillas nalazi u dobrom stanju. Najvažnije sigurno je da se nalazi van životne opasnosti, ali sigurno je da ga do kraja sezone više nećemo gledati na golu Porta.

Prema nekim nezvaničnim informacijama, upitan je i nastavak karijere legendarnog Španca.

Mnoge poznate ličnosti i sportski kolektivi su mu pružili poruke podrške, među kojima je i matični Casillasev klub Real Madrid:

"Real Madrid upućuje svu svoju podršku voljenom kapetanu Casillasu. On nas je kroz svoju profesionalnu karijeru naučio da prevaziđemo najnevjerojatnije izazove kako bismo povećali slavu našeg kluba. To nas je naučilo da se odustajanje ne uklapa u našu filozofiju života i pokazalo nam je bezbroj puta kako da budemo jači što je izazov teži. Real Madrid želi da vidi svog vječitog kapetana zdravog što je prije moguće i da mu pošalje svu hrabrost svijeta", navodi se u saopštenju Kraljevskog kluba.

Mnogi su ovo protumačili kao licemeran potez, budući da je Iker na blago rečeno neslavan način napustio Real. U ljeto 2015. je organizovao nezaboravnu press konferenciju u kojoj je saopštio da klub ne želi produženje ugovora. Pričao je i o najranijim počecima u Realu, nakon čega je i zaplakao i još jednom dokazao svoju veličinu.

Inače, gol Kraljeva je branio na 725 utakmica, a sa Realom je osvojio pet titula prvaka Španije, tri titule prvaka Evrope, dva španska kupa, četiri Superkupa Španije, dva Svjetska klupska prvenstva i dva UEFA Superkupa Evrope.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eyeopenner
spominjat da je neko licemjer u kontekstu podrske zbog srcanog udara, stvarno odvratno, sve za klik, fuj
8 0
Zoilomas
Covjek se uzbudio da gleda Barca-Liverpool, nije jedini sto je fasovo srcani danas.
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi