Lichtsteiner dvije godine kasnije objasnio zašto je Srbima pokazao "dvoglavog orla"

Bivši defanzivac završio karijeru

Lichtsteiner dvije godine kasnije objasnio zašto je Srbima pokazao "dvoglavog orla"

A. Čaušević

Duže od dvije godine nakon utakmice Švicarska - Srbija na Svjetskom prvenstvu u Rusiji Stephan Lichtsteiner je objasnio zašto je Srbima pokazao dvoglavog orla. 

Bivši fudbaler Lazija, Juventusa i Arsenala je prije dva dana završio karijeru, a konačno je odlučio progovoriti o dešavanjima iz Rusije.

Nekada odlični bek je kazao da je "dvoglavog orla" Srbima pokazao iz solidarnosti prema svojim saigračima Granitu Xhaki i Xherdanu Shaqiriju.

"To što sam slavio sa dvoglavim orlom? Pokazao sam solidarnost sa mojim saigračima, i tada, ali i u budućnosti", kazao je on te dodao:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"To je ono što nam je potrebno i tokom korona krize. U smislu emocija, meč protiv Srbije je bio najekstremniji, jer smo imali mnogo igrača albanskog porijekla. A onda gol u 90. minutu, bilo je ludilo."

Inače, Švicarska je ovaj meč dobila s 2:1, a pogađali su upravo Xhaka i Shaqiri.

Top Komentari

Benjamingst
A Srbi imaju dvoglavog orla na zastavi a mrze sto imaju Albanci hehehehe nekontam zasto njima smeta dvoglavi orao??? Mozda su zeljeli oni koriste rukama " DOGLAVOG ORLA" da kazu da je to oduvjek bio njihovo pokazivanje dvoglavog orla rukama?
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi