Lider 1. lige RS na zasluženom odmoru: "Skromno idemo ka našem cilju, povratku u Premijer ligu"
Foto: FK Krupa/Facebook

Iza Krupe je odličan jesenji dio sezone

Lider 1. lige RS na zasluženom odmoru: "Skromno idemo ka našem cilju, povratku u Premijer ligu"

Krupa, kako sada stvari stoje, hita nazad u Premijer ligu BiH. U Prvoj ligi RS je završen prvi, jesenji dio sezone, a Krupa se nalazi na prvom mjestu na tabeli i ima sedam bodova više od prvog pratioca, prijedorskog Rudara.

Krupa je skupila 11 pobjeda i upisala dva remija, što je bilo dovoljno za 35 bodova iz 13 utakmica. Može se doskorašnji premijerligaš pohvaliti i sjajnom gol razlikom - Krupa je do sada postigla 32 gola, a primila tek šest.

Velike zasluge za rezultate Krupe svakako ima i trener Zoran Marić. Ovaj iskusni stručnjak se nakon devet godina vratio u bh. fudbal, pošto je još 2010. vodio ekipu Borca. Od tada je bio selektor juniorske selekcije Srbije, šef struke Spartaka, Proletera, Vojvodine i Novog Pazara.

"Moram biti zadovoljan ostvarenim rezultatima, ali i načinom na koji se došlo do istih. Počeo sam sa radom u Krupi 26. juna i od tada do danas smo odigrali preko 20 utakmica, računajući prijateljske, i možemo se pohvaliti da još nijednu nismo izgubili", istakao je Marić za SportSport.ba.

"Šta da kažem, drago mi je zbog dobrog prvog dijela sezone. Zadovoljan sam igračkim kadrom, njegovim potencijalom. Moji igrači su odlično odgovorili na sve izazove i zasluženo jesenji dio prvenstva završili na prvom mjestu. Ipak, moram da kažem da mi imamo značajnu, ali ne i definitivnu prednost. Pred nama je još dalek i težak put", nastavio je Marić.

Da li ste očekivali ovakav start sezone nakon dolaska u Krupu?

"Čim sam stigao bio sam zadovoljan potencijalom ekipe, to se pokazalo još na pripremama na Zlatiboru gdje smo igrali protiv nekih crnogorskih prvoligaša i kvalitetnih ekipa. Iskreno nisam mogao očekivati ovako dominantan prvi dio sezone jer nisam poznavao niti ekipu niti nivo fudbala koji se igra u Prvoj ligi RS kada sam tek došao. Ali mislim da smo odigrali odlično, istina sa dosta malim brojem igrača. Mi smo mala grupa brojčano, ali smo homogeni. Naravo rotiramo kada god možemo, da svi dobiju priliku za igru i do sada su je svi kvalitetno iskoristili", rekao nam je trener Krupe.

Ko je najveća konkurencija Krupi u pohodu na PL BiH, ima li je uopšte?

"Nije sporno da imamo jaku konkurenciju... Međutim, ne želim zvučati neskromno, ali ono što je jako bitno i što nam u velikoj mjeri pravi probleme jesu podloge na kojima igramo. Relativno smo brzi, igramo kroz posjed, imamo brzu tranziciju i cirkulaciju i onda nam se stvaraju problemi kada naiđemo na neke podloge. Znate, mi igramo na vještačkoj travi, naviknuti smo na to i onda imamo problem kada odemo negdje na gostovanje, na nazgodnu podlogu. A da konkurencije ima, to je sigurno. U jesenjem dijelu se više ekipa pokazalo ozbiljnim protivnicima, dosta smo se namučili da dođemo do željenog rezultata. Međutim, ne bih sada nikoga izdvajao", ističe Marić.

Pomenuli ste podloge - zima tek dolazi, strahujete li od stanja terena šitom 1. lige RS na proljeće?

"Naravno da pomalo strahujemo od stanja terena u nastavku prvenstva. Nama drugio dio sezone počinje sedmog marta, pitanje je kakvi će tereni biti tih prvih četiri, pet ili šest kola. Ali pred nama je sada duga pauza, dug prelazni rok, ekipa se mijenjaju, pojačavaju... Možemo kratko uživati u prvom mjestu i rezultatima, ali od minulog rada se ne živi. Moramo raditi, truditi se i skromno ići ka našem glavnom cilju, a to je povratak u Premijer ligu BiH", poručio je Marić.

Marićeva udarna igla je u dosadašnjem dijelu bio mladi Jovo Lukić, napadač kojeg je Krupa u drugom dijelu prošle sezone poslala na posudbu u gradačačku Zvijezdu. To se ipostavilo kao pun pogodak za Lukića, ali i za Krupu.

"Iskreno, to što sam otišao na pozajmicu mi je puno značilo, stekao sam samopouzdanje i vjerovao sam da mogu nastaviti svoj golgeterski niz u novoj sezoni, u dresu Krupe", istakao je za SportSport.ba Lukić koji je sa 10 golova ubjedljivo najbolji strijelac 1. lige RS.

Kakva je saradnja sa novim trenerom? Da li je prvo mjesto očekivano?

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"Trener radi odličan posao, radimo jako dobro i kao ekipa, ali on radi i sa svima nama individualno. Rezultati se vide... Pa, recimo da smo loše krenuli, imali smo taj kiks na otvaranju sezone, remi sa Željezničarom, ali smo na kraju dokazali da zaslužujemo biti na prvom mjestu", istakao je mladi Lukić koji se nada da će biti prva opcija u vrhu napada Krupe i u Premijer ligi, ako je njegov klub izbori:

"Iskreno se nada da ću biti prva opcija, ali nikada se ne zna. Uvijek se treba dokazivati..."

Top Komentari

magistar
Banjaluka, Sarajevo, Bijeljina, Tuzla i Mostar naredne god. po 2 kluba u PL. Sav fudbal u 5-6 gradova
2 1
seibeg
kakva crna Bijeljina, za 2 god. neće biti ni Radnika u PL
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti