Lider Prve lige stao sa radom: Igrači traže isplatu dugovanja

Već šest dana van trenažnog procesa

Lider Prve lige stao sa radom: Igrači traže isplatu dugovanja

M. Šljivak

Lider Prve lige Republike Srpske Rudar iz Prijedora nalazi se u teškoj situaciji.

Igrači ovog tima od petka su u štrajku. Ne žele trenirati dok im se ne isplate dugovanja koje rukovodstvo ovog tima ima prema njima za protekli period.

SportSport.ba je dobio potvrdu da igrači Rudara ne treniraju već gotovo sedam dana.

"Igrači ne treniraju od petka. Klub im duguje plate, a sa radom će nastaviti tek po isplati dugovanja", saopšteno je za SportSport.ba iz izvora bliskog prijedorskom klubu.

Rudar ove sezone slavi 90 godina postojanja. Rukovodstvo tima je istaklo da je cilj plasman u Premijer ligu, ali u posljednje vrijeme se oko kluba dešavaju čudne stvari i mnogi sumnjaju da je Uprava odustala od plasmana u društvo najboljih.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Drugi dio sezone u Prvoj ligi RS starta 10. marta. Rudar nakon jesenjeg dijela ima dva boda više od Zvijezde 09, ali s obzirom na to da igrači ne treniraju, to bi na kraju moglo i presuditi trku za plasman u Premijer ligu BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi