Prevljak novim golom donio vrijednu pobjedu, ali igra može i mora biti bolja
FOTO: T. Hebib

Minimalac BiH protiv Rumunije

Prevljak novim golom donio vrijednu pobjedu, ali igra može i mora biti bolja

H. Zilić

U drugom kolu Lige nacija, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u Zenici na stadionu Bilino polje dočekala je selekciju Rumunije. Konačan rezultat glasio je 1:0 za Zmajeve.

Naša selekcija ofanzivno otvara meč. Imali smo posjed lopte, više od igre. U uvodnim minutama izdvajamo pokušaje Duljevića i Prcića koje je odbrana Rumunije blokirala.

Rumunija se budi sredinom prvog poluvremena i to zahvlajujući greškama u našoj odbrani. Puscas je izbio sam pred golmana Šehića, zaobišao ga, šutirao, ali Ahmedhodžić nas spašava i izbija loptu u posljednji čas.

Rumunija je u slabom prvom poluvremenu imala još jednu priliku u 35. minuti kada je šutirao Burca, ostalo je 0:0.

U finišu prvog poluvremena šanse i za našu selekciju. Prvo je blokiran udarac Gojaka, a zatim Nita zaustavlja pokušaj Džeke.

U nastavku prvu šansu imaju gosti u 53. minuti, Ćivić blokira Maxima, zatim Marin loše šutira sa vrha šesnaesterca. Zmajevi prijete u 58. minuti, Pjanić je ubacio prema Prevljaku, odbrana Rumunije čisti opasnost.

Oglasi

Prilika za našu reprezentaciju u 67. minuti, međutim poništen je pogodak Ahmedhodžiću nakon prekršaja nad golmanom Nitom.

Dvije minute kasnije slavlje naših momaka. Duljević je sjajno prošao ubacio loptu u sredinu koja dolazi do Smaila Prevljaka, a napadač Eupena se opet ispostavio kao joker Ivayla Peteva i pogodio je za 1:0.

Nakon gola Rumunija je pokšala sa par ubačaja, ali Saničanin je odlično reagovao.

I naš tim je imao nekoliko akcija nakon pogotoka, međutim ostalo je do kraja 1:0 i naša selekcija upisala ja vrijedan trijumf i tako vezala dva zvanična meča sa pozitivnim rezultatom.

BOSNA I HERCEGOVINA - RUMUNIJA 1:0 (Prevljak 69')

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

BiH: Šehić, Sušić, Ahmedhodžić, Saničanin, Čivić - Prcić, Cimirot, Gojak - Stevanović, Džeko, Duljević.

RUMUNIJA: Nita, Burca, Camora, Chiriches, Cicaldau, Manea, Marin M., Marin R., Maxim, Puscas, Rus.

Top Komentari

Hexex
Kapa dole Kolašincu i Duljeviću, oni su bili iznad drugih.
33 2
SamoSiroki
Ovo je tužno i gledati. Sreća loši Rumuni..
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi