Skandinavski spektakl sa nevjerovatnim Haalandom i raspucani Makedonci
FOTO: EPA

Liga nacija, četvrto kolo

Skandinavski spektakl sa nevjerovatnim Haalandom i raspucani Makedonci

Haris Zilić

Odigrani su prvi dueli četvrtog kola Lige nacija.

U centru pažnje od 18 sati bio je skandinavski duel Norveške i Švedske u kojem su Norvežani slavili sa 3:2 na krilima Erlinga Haalanda.

Nevjerovanti Haaland je zabio dva gola u desetoj i 54. minuti, drugi gol je bio iz penala, dok je u 77. minuti asistirao Sorlothu za treći gol.

Prvi gol za Švede dao je Forsberg u 63. minuti, a drugi je postigao Gyokeres u četvrtoj minuti sudijske nadoknade. 

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

U Ligi C, Sjeverna Makedonija vratila je samopouzdanje i deklasirala Gibraltar sa 4:0. Svi golovi pali su u prvom poluvremenu, dvostruki strijelac bio je Miovski u 14. i 16. minuti, a još su pogađali Bardhi u četvrtoj i Churlinov u 31. minuti utakmice.

Duel Gruzije i Bugarske okončan je remijem 0:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti