Francuzi izbjegli sramotu, Hrvati pobijedili Dansku i preuzeli vrh tabele

Sjajne utakmice

Francuzi izbjegli sramotu, Hrvati pobijedili Dansku i preuzeli vrh tabele

E. Oštraković

Večeras su odigrane prve utakmice 5. kola Lige nacija.

Francuska reprezentacija ostvarila je pobjedu na domaćem terenu protiv Austrije sa 2:0 i tako je na pravi način izbjegla sramotu.

Naime, da su poraženi večeras, Francuzi bi vjerovatno ispali u B diviziju, što bi zaista bio užasan rezultat za reprezentaciju takvog renomea.

Prvo poluvrijeme nije donijelo previše prilika, iako su Francuzi bili dosta bolja ekipa na terenu, ali golova nije bila. Austrija je većinu vremena provela u pokušajima da iz kontre postigne gol.

Prvi gol viđen je u 56. minuti. Mbappe je primio loptu na nekih tridesetak metara od gola, pretrčao je sve igrače i majstorski matirao gostujućeg golmana. Konačan rezultat u 65. minuti postavio je Giroud na asistenciju Griezmanna.

Francuska je nakon ove utakmice treća na tabeli sa pet osvojenih bodova, što je četiri manje od drugoplasirane Danske. Sa druge strane Austrija se nalazi na posljednjem mjestu sa četiri osvojena boda.

Oglasi

Hrvatska je pobjedom na domaćem terenu protiv Danske preuzela prvo mjesto na tabeli. Hrvati su odigrali sjajn meč, te su na kraju slavili sa 2:1 protiv Danske.

U prvom poluvremenu nije bilo golova, a prvi gol na utakmici viđen je u 49. minuti kada je Sosa pogodio za vodstvo Hrvatske.

Danci su poravnali preko Eriksena u 77. minuti, ali samo dvije minute kasnije Majer na asistenciju Petkovića postiže gol i donosi veliku pobjedu Hrvatskoj.

Belgija je na domaćem terenu sa 2:1 ostvarila pobjedu protiv Walesa i nakon ovog kola nalazi se na drugom mjestu na tabeli.

Već u 10, minuti bilo je 1:0 za Belgiju. Batshuayi je asistirao a Kevin De Bruyne sjajno pogodio za vodstvo domaće reprezentacije. U 37. minuti njih dvojica su zamjenili uloge, te je Batshuayi pogodio za 2:0.

Oglasi

Početkom drugog poluvremena Moore je smanjio rezultat na 2:1, ali Wales više od toga na ovoj utakmici nije mogao, te je Belgija slavila sa 2:1.

Poljska je na svom terenu poražena sa 0:2 od Nizozemske. Gosti su bili blagi favoriti na ovoj utakmici, ali su lakše od očekivanog došli do nova tri boda.

U 14. minuti viđen je prvi gol. Dumfries je sjajno centrirao, a loptu je u gol smjesto Gakpo za vodstvo Nizozemske. Konačan rezultat na ovoj utakmici postavio je Bergwijn u 60. minuti.

Litva je na svom terenu odigrala 1:1 protiv Farskih Otoka, a prava drama viđena je u završnici utakmice između Slovačke i Azerbejdžana. Gosti su na kraju ostvarili pobjedu od 1:2, a gol je postignut u 95. minuti.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Prava golijada viđena je na utakmici između Turske i Luksemburga. Iako je domaća reprezentacija bila favorit, ovo nije bila nimalo lagana utakmica za njih.

Čak tri puta su gosti iz Luksemburga imali vodstvo, ali Turska se tri puta vratila i na kraju su uspjeli izvući bod.

Promo

Top Komentari

plemic
bravo susjedi, tako se bori za domovinu!
10 1
Humac
Majer nasljednik Modrića.Igračina.
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi