Poznata su 22 učesnika grupne faze Lige prvaka, ostalo još 10 mjesta

Poznata su 22 učesnika grupne faze Lige prvaka, ostalo još 10 mjesta

E. Škorić
Teme:

Još čekamo da se završi aktuelna sezona Lige prvaka, ali već sada je poznato 22 od ukupno 32 učesnika ovog elitnog takmičenja u narednoj sezoni.

Liverpool i Real Madrid će igrati 28. maja u Parizu finale Lige prvaka za ovu sezonu, a onda ćemo se usmjeriti na sezonu 2022/23.

I u njoj će biti 32 učesnika grupne faze (osam grupa po četiri tima), a onda će nakon te sezone format biti promijenjen i umjesto 32 igrat će 36 timova.

Za sada su poznate po četiri ekipe koje će iz Italije i Španije te Njemačke nastupati u grupnoj fazi Lige prvaka. Real Madrid, Barcelona, Atletico i Sevilla predstavljat će La Ligu, iz Serije A dolaze Milan, Inter, Napoli i Juventus, a iz Njemačke Bayern, Bayer, Borussia Dortmund i Leipzig.

Iz Francuske za sada je siguran samo PSG, iz Nizozemske Ajax, iz Engleske Manchester City i Liverpool, iz Portugala Porto i Sporting, Salzburg iz Austrije, Šahtar iz Ukrajine, prvak Škotske Celtic i Club Brugge koji dolazi iz Belgije.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ostalo nam je još 10 slobodnih mjesta, a dva su rezervisana za timove iz Engleske. To će biti vjerovatno Chelsea i Arsenal ili Tottenham. Iz Francuske ima još jedno mjesto rezervisano za drugoplasiranu ekipu Ligue 1, dok će trećeplasirani igrati kvalifikacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi