Srbima i Slovencima ugašene nade, novo čudo senzacije iz gradića od 5.000 stanovnika

Liga prvaka, 3. pretkolo

Srbima i Slovencima ugašene nade, novo čudo senzacije iz gradića od 5.000 stanovnika

A. Čaušević

Odigrani su prvi mečevi šest parova 3. pretkola Lige prvaka, a noć nije moglo proći bez iznenađenje, a najveće je svakako viđeno na Farskim Ostrvima. 

Prvak Farskih Ostrva je kreirao senzaciju u drugom pretkolu Lige prvaka kada je eliminisao švedskih Hacken, a igrači kluba iz gradića od 5.000 stanovnika se ne šale.

Oni su večeras na zamjenskom terenu u Torshavnu dočekali Molde i uspjeli su prirediti novo čudo. Nakon preokreta su slavili sa 2:1.

Norvežni su poveli na startu drugog dijela preko Eikrema, međutim Farani se nisu predavali te su uspjeli kompletrati preokret u posljednjih pola sata.

Frederiksberg je zabio za 1:1 u 64. minuti, da bi isti fudbaler u 86. minuti zabio zaista sjajan gol za veliko slavlje i novu pobjedu u čudenom evropskom putovanju amatersa sa Farskih Ostrva.

Oglasi

Nade Srbije da bi po prvi put mogla imati dva učesnika u grupnoj fazi Lige prvaka su ugašene već u prvom pretkolu jer je TSC Bačka Topola doživjela debakl u Portugalu.

Braga je slavila sa visokih 3:0, a portugalski predstavnik je već nakon prvih 20-ak minuta imao dva gola prednosti poslije golova Brume i Pizzija, konačan rezultat u 87. minuti postavio je Djalo.

Bez predstavnika u grupnoj fazi Lige prvaka praktično je ostala i Slovenije jer je Olimpija poražena od Galatasaraya sa visokih 0:3. Zabijali su Akturkoglu, Mertens i Dervisoglu.

Jusuf Gazibegović se loše proveo u Nizozemskoj pošto je Sturm poražen od PSV-a sa visokih 4:1 i Austrijancima će trebati pravo čudo i revanšu. Bh. reprezentativac je odigrao cijeli meč.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U preostala dva meča Kopenhagen i Sparta su remizirali bez golova (0:0), dok je Rakow pobjedom 2:1 stekao kakvu-takvu zalihu pred revanš meč protiv Aris Limassola.

Utakmica AEK - Dinamo je odgođena zbog navijačkih nereda u Atini gdje je život izgubio navijač grčkog kluba, 29-godišnji Michalis Katsouris.

Top Komentari

Salgijica
Recite Mirvicu da dovede ovog Frederiksberga bolji je od penerande xD
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi