Nova uzbuđenja u Ligi prvaka, u Španiji i Bosanci na sceni
FOTO - EPA

Kompletira se 5. kolo

Nova uzbuđenja u Ligi prvaka, u Španiji i Bosanci na sceni

A. Beganović

Večeras se zatvara 5. kolo Lige prvaka. Očekuje nas mnogo uzbuđenja, a Bosna i Hercegovina će imati svoje predstavnike na dva meča. Amar Dedić će sa Salzburgom snage odmjeriti protiv Real Sociedada, dok će našu zemlju na meču Seville i PSV-a predstavljati Haris Gvozden, kojeg je UEFA odredila za delegata.

Nakon sinoćnjih uzbuđenja u Ligi prvaka i večeras nas očekuju nova. Na rsporedu je osam utakmica 5. kola u grupama A, B, C i D, a kao derbi se izdvaja duel Real Madrida i Napolija.

Real je osigurao prolaz u narednu fazu takmičenja, no još uvijek nije prvo mjesto, dok je Napoli na dobrom putu da se plasira u narednu fazu takmičenja, a da bi kolo prije kraja bio siguran potrebno je da dobije u Madridu.

U drugom meču grupe C sastaju se Braga i Union Berlin. Portuglaci su još uvijek u igri za plasman u osminu finala, ali treba im se dosta toga poklopiti.

Sa večerašnjom pobjedom i porazom Napolija bi svoje šanse za plasman dalje povećali, dok je Union Berlin na samom dnu tabele sa jednim bodom, ali još uvijek ima priliku da se plasira u Evropa ligu.

Zanimljivo će biti i u grupi B gdje je u najboljoj poziciji Arsenal sa devet osvojenih bodova. Po pet imaju PSV i Lens, dok dva boda ima Sevilla, koja uprkos tome još uvijek ima šansi za plasman u osminu finala.

Oglasi

Arsenal će u Londonu dočekati Lens, dok Sevilla pred svojim navijačima traži pobjedu protiv PSV-a s kojom bi se uoči posljednjeg kola ravnopravno uključila u borbu za plasman dalje.

Acuna (Sevilla) i Saka (Arsenal) u jednom od brojnih duela

Ono što je zanimljivo je to da će Bosna i Hercegovina na ovom susretu imati svog predstavnika. Naime, UEFA je za delegata meča odredila Harisa Gvozdena, koji je jedan od najmlađih delegata u elitnom rangu.

U grupi D je sve jasno što se tiče putnika u osminu finala. To su Real Sociedad i Inter, koji imaju po 10 bodova. Bitku za Evropa ligu biju Salzburg čije boje brani naš reprezentativac Amar Dedić i Benfica koja je bez bodova. Salzburg će večeras gostovati kod Real Sociedada, dok Benfica u Lisabonu dočekuje Inter.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

i na kraju, u grupi A će sasvim sigurno biti jako zanimljivo, pogotovo u Istanbulu gdje Galatasaray dočekuje Manchester United. Turski tim je trećeplasirani na tabeli sa četiri boda, koliko ima i drugoplasirani Copenhagen, koji večeras gostuje kod stopostotnog Bayerna.

United je posljednjeplasirani sa tri boda, no sa šansama za plasman u osminu finala. Crveni vragovi večeras ne smiju izgubiti jer u tom slučaju će biti otpisani.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi