Uspio eksperiment s najskupljim Bosancem: Dedića su poslali u nepoznato pa ostali u čudu!

Bh. reprezentativac uspješno položio test

Uspio eksperiment s najskupljim Bosancem: Dedića su poslali u nepoznato pa ostali u čudu!

A. Čaušević

Sa procijenjenom vrijednošću 20 miliona eura Amar Dedić je najskuplji bh. reprezentativac. Već sada je nezamjenljiv dio nacionalnog tima Bosne i Hercegovine i sigurno mu se predviđa velika karijera, a prema svemu sudeći i kapitenska traka kada se od reprezentacije oprosti Edin Džeko.

Dedić spada u grupu najpotentnijih desnih bekova. Sa 21 godinom izgleda odlično po desnoj strani, kako u fazi odbrane tako i fazi napada. Ima nevjerovatnu moć ponavljanja i zato je prava meta za daleko uspješnije klubove od Red Bull Salzburga.

Tokom minulog vikenda Dedić je zaigrao na za njega potpuno novoj poziciji pošto ga je trener Gerhard Struber koristio u centralnom dijelu odbrane.

Bh. reprezentativac je uspješno položio test na poziciji štopera na meču protiv TSV Hartberga koji je Salzburg dobio sa 2:1.

Situacija u austrijskom prvaku je takva da će Dedić i na meču Lige prvaka na gostovanju Real Sociedadu također morati igrati štopera.

Oglasi

Ukoliko uspješno položi i taj test na najvećem mogućem nivou onda će novi ljubimac bh. navijača sigurno sebi i dodatno podići cijenu.

Dedić je odigrao sasvim korektno dosadašnji dio grupne faze Lige prvaka, potvrdio je status velikog talenta i neće biti iznenađenje da na ljeto ostvari transfer.

Ipak, prioritet će mu sigurno biti da sa Salzburgom izbori proljeće u Evropi. Austrijanci imaju tri boda više od posljednjeplasirane Benfice te ukoliko u posljednjem kolu ne izgube od Portugalaca sezonu će nastaviti u Europa ligi.

Računajući sva takmičenja Dedić je u dosadašnjem dijelu sezone već uspio skupiti čak 21 nastup, a na nekim mečevima je znao igrati i na poziciji lijevog beka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Upravo ta njegova polivalentnost ga čini još privlačnijim za najveće i najbogatije evropske klubove te će Salzburg na njemu sigurno zaraditi ozbiljan novac. 

Dedić ima i priliku da se kroz baraž sa reprezentacijom BiH plasira i na Euro. U tom slučaju eventualni nastup na kontinentalnom turniru bi odličnom beku još više podigao cijenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi