Pep na sva usta hvalio Joška Gvardiola, a sada mu dovodi neočekivanu konkurenciju na ljeto

Ponuda je već spremna za Alžirca

Pep na sva usta hvalio Joška Gvardiola, a sada mu dovodi neočekivanu konkurenciju na ljeto

Endin Čaušević

Iako Pep Guardiola i ove sezone ima fantastičan tim na raspolaganju u Manchester Cityju jasno je da će Španac na ljeto ponovo dovesti nekoliko pojačanja. Cilj je da se pojača defanziva i kako pišu engleski mediji na ljeto bi moglo doći do iznenađujućeg transfera.

Manchester City je i ove sezone na dobrom putu da odbrani titulu prvaka Engleske, a mnogi vjeruju da su Građani prvi favoriti i da odbrane titulu u Ligi prvaka.

Iako Guardiola ima zaista nevjerovatan igrači kadar jasno je da španski stručnjak uvijek smatra da su potrebna neka pobošljanja, te se očekuje da će Manchester City na ljeto ponovo biti aktivan na tržištu.

Već se pojedini igrači povezuju s Manchester Cityjem, ali jedno ime sve je iznenadilo. Riječ je o alžirskom reprezentativcu Rayanu Ait-Nouriju koji igra u Wolverhamptonu i skrenuo je na sebe pažnju mnogih klubova.

Ovaj 22-godišnjak igra odlično u dresu Vukova i našao se na listi mogućih pojačanja Manchester Cityja za iduću sezonu.

Oglasi

Ait-Nouri inače igra na poziciji lijevog beka, a može igrati i ofanzivnije po lijevoj strani. Ta pozicija je upravo i najveći problem Guardioli koji je na lijevom beku bio primoran da koristi Joška Gvardiola i Nathana Akea.

Gvardiol je pokazao da se i na lijevoj strani odlično snalazi, te je u mečevima protiv Real Madrida i Lutona uspio da postigne po pogodak. No, Guardiola želi da pojača lijevu stranu s igračem koji je ofanzivniji mnogo bolji od Gvardiola i Akea.

Ait-Nouri je na 27 mečeva u Premiershipu uspio da zabije dva gola i upiše jednu asistenciju, te je statistički gledano među najboljim igračima Wolverhamptona ove sezone.

Alžirac ima ugovor do ljeta 2026. godine s opcijom produženja saradnje na još godinu dana. U Wolverhamptonu su svjesni da će ga teško zadržati ovog ljeta, te žele na njemu što više da zarade.

Oglasi

Njegova cijena procijenjuje se na 35 miliona eura, ali The Sun navodi da je Wolverhampton postavio cijenu za Ait-Nourija od čak 70 miliona eura što jasno Manchester Cityju uopšte nije problem da plati.

Eventualni dolazak Ait-Nourija bi sigurno pojačao konkurenciju u defanzivi Građana, a posebno se to odnosi na Gvardiola i Akea koji su inače igrali na toj strani.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Ait-Nouri je ponikao u Parisu iz kojeg je kao junior stigao u Angers. Wolverhampton ga je prvo doveo na posudbu 202. godine, a potom je godinu dana kasnije za 11 miliona eura otkupio njegov ugovor od francuskog kluba.

Ait-Nouri je prošao sve omladinske kategorije reprezentacije Francuske, ali je prije godinu dana odlučio da igra za Alžir iz kojeg su njegovi roditelji. Za Alžir je debitovao u martu 2023. godine, te je odigrao četiri utakmice.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi