O Modriću i Kroosu niko ranije nije pričao kao danas Bernardo Silva, Portugalac sve javno rekao

Izjava koja je oduševila navijače Real Madrida

O Modriću i Kroosu niko ranije nije pričao kao danas Bernardo Silva, Portugalac sve javno rekao

Endin Čaušević

Manchester City i Real Madrid sutra igraju na Etihadu revanš utakmicu četvrtfinala Lige prvaka. Bernardo Silva se pojavio danas na press konferenciji pred ovaj meč, a jedna od tema bili su Luka Modrić i Toni Kroos.

Četvrtfinale Lige prvaka donio nam je spektakularne utakmice prošle sedmice, a sigurno da nas velika uzbuđenja čekaju i u revanš susretima.

Sigurno da je prvi okršaj Reala i Cityja bio u centru pažnje jer je meč na stadionu Santiago Bernabeu završen rezultatom 3:3 u jednoj od najboljih utakmica koje smo imali priliku gledati u ovosezonskom izdanju Lige prvaka.

Jasno je da nas i sutra na Etihadu čeka pravi spektakl i velika borba za mjesto koje vodi u polufinale. Pred ovaj susret održana je i press konferencija Građana, a pred novinarima pojavio se i Bernardo Silva.

Portugalski veznjak odgovarao je na novinarska pitanja i jasno poručio da Real Madrid niko ne smije tek tako otpisati jer su su oni "kraljevi Lige prvaka".

"Imamo osjećaj da smo kući veoma jaki pred našim navijačima. Igrali smo prethodne dvije sezone s njima, ali ovaj put je drugačije. Oba kluba imaju nešto drugačije ekipe u odnosu na prošlu sezonu, ali vidjet ćemo šta će se desiti sutra", rekao je Silva i dodao.

Oglasi

"Imamo veliko samopouzdanje jer igramo na svom terenu, ali znamo da igramo protiv kraljeva ovog takmičenja. Imamo poštovanje prema njima i znamo da nas čeka težak meč".

Veznjak Manchester Cityja dodao je da vjeruje da je Real Madrid ove sezone jači nego prethodne i da su to Kraljevi pokazali u prvoj utakmici prošle sedmice.

Također, Silva je izdvojio neke od igrača Real Madrida, a posebno je tu izdvojio Luku Modrića i Tonija Kroosa koji su već godinama udarni tandem u veznom redu kraljevskog kluba.

Oglasi

"Modrić i Kroos su uzori i inspiracija za sve fudbalere. Igraju slične pozicije kao ja i nisu na velikoj sceni samo godinu već 15 godina. Oni su pravi primjer šta fudbal zapravo predstavlja i znači", poručio je Portugalac.

Sutrašnja utakmica između Manchester Cityja i Real Madrida igra se na Etihadu s početkom u 21 sata.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U istom terminu u Minhenu će igrati Bayern i Arsenal, a prve polufinaliste saznat ćemo večeras nakon okršaja Barcelona - PSG i Borussia Dortmund - Atletico Madrid.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi