Crveni đavoli deklasirali Leipzig, pobjede Borussije i Seville
Foto - EPA

Liga prvaka, 2. kolo

Crveni đavoli deklasirali Leipzig, pobjede Borussije i Seville

M. Šljivak

Pored utakmice Juventus - Barcelona večeras je širom Evrope odigrano još pet utakmica 2. kola Lige prvaka.

Meč koji je privlačio najviše pažnje je duel Manchester Uniteda i RB Leipziga na Old Traffordu, a na kraju je domaći tim slavio pobjedu rezultatom 5:0.

Crveni đavoli su poveli u 21. minuti. Greenwood je zabio za 1:0, a ovaj rezultat se na semaforu zadržao sve do 76. minute kada prednost povećava Marcus Rashford (2:0).

Isti igrač samo dvije minute kasnije pogađa drugi put večeras za 3:0, a zatim na 4:0 povećava Martial sa penala u 86. minuti. Konačan rezultat meča od 5:0 postavio je Rashford svojim trećim golom u nadoknadi.

Borussia Dormtund je sa 2:0 pobijedila Zenit. Vodeći gol na meču postigao je Jadon Sancho sa penala u 78. minuti meča, a trijumf je zaključio Haaland u nadoknadi.

Jedan gol viđen je na Ramon Sanchez Pizjuan stadionu gdje je Sevilla savladala Rennes sa 1:0. Pobjednički gol zabio je Luuk de Jong.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ferencvaroš za kojeg je Andan Kovačević odigrao 86 minuta remizirao je na svom terenu sa kijevskim Dinamom (2:2), a domaći su do boda došli u 90. minuti golom Bolija. Eldara Ćivića nije bilo u ekipi.

Meč Club Brugge - Lazio završen je bez pobjednika 1:1.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eno30
Bravo Manchester toooo polako se vracate tamo gdje pripadate u vrhu najboljih ekipa svaka cast petarda je petarda
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi