Pojedini inostrani mediji tvrde da Pogba više neće igrati za Francusku

Vjera na prvom mjestu

Pojedini inostrani mediji tvrde da Pogba više neće igrati za Francusku

A. Čaušević

Paul Pogba (27) se nalazi u najboljim fudbalskim godinama, ali je odlučio da više ne nosi dres reprezentacije Francuske, prenose inostrani mediji.

Pogba je navodno ovakvu odluku donio nakon riječi francuskog predsjednika Emmanuela Macronu u vjerovjesniku Muhammedu izgovrenih u petak.

"Jedinstvo i čvrstina jedini su odgovori na monstruoznost islamističkog terorizma", jedna je od Macronovih izjava koji je za islam kazao da se nalazi u velikoj krizi.

Te riječi su navodno uvrijedile Pogbu i muslimane u Francuskoj gdje je islam druga najbrojnija religija nakon kršćanstva.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Veznjak Manchester Uniteda je dres Trikolora nosi od 2013. godine, a bio je član tima koji je 2018. godine u Rusiji postao prvak svijeta.

Pogba je poznat kao religiozan tip i često javno ispoljava svoja vjerska uvjerenja. Međutim, nekoliko sati kasnije oglasio se i sam fudbaler koji je u objavi na Instagramu poručio da se radi o lažnoj vijesti.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

huba
Respekt
9 2
user1583752673
Ako je istina svaka cast
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi