Nastavljaju se noćne more za navijače Manchester Uniteda, preokret Bayerna na sjeveru
FOTO: EPA

Osam golova na dvije utakmice grupe A

Nastavljaju se noćne more za navijače Manchester Uniteda, preokret Bayerna na sjeveru

Haris Zilić

U drugom kolu grupe A Lige prvaka, večeras smo vidjeli iznenađujuće dosta uzbuđenja, bilo je preokreta, zanimljivih rezultata i na kraju svega osam golova na dvije odigrane utakmice.

Kopenhagen je na Parkenu dočekao Bayern iz Minhena, a Bavarci su prije ovog duela bili apsolutni favoriti. Međutim, na terenu je bila potpuno drugačija slika, danski prvak je pružio sjajan otpor njemačkom gigantu.

Nakon borbenog prvog poluvremena koje je završeno 0:0 u nastavku veliko slavlje za domaće igrače i navijače. Larger je u 56. minuti pogodio za 1:0 i senzacionalno vodstvo Kopenhagena, Ali ipak, Bavarci se brzo vraća u u meč i u 67. minuti Musiala pogađa za 1:1.

Do kraja utakmice Bavarci preokreću utakmicu, a za 1:2 pogađa Tel u 83. minuti susreta što je bio i konačan rezultat ove utakmice odigrane na sjeveru Evrope.

Totalna ludnica je viđena u drugom duelu grupe A odigranom u Manchesteru na kultnom Old Traffordu gdje je domaći United ugostio prvaka Turske ekipu Galatasaraya.

Dobro je počelo za domaćine, Hjolund u 17. minuti pogađa za 1:0, ali Galata uzvraća u 23. minuti kada je Zaha pogodio za 1:1 i žeestoko proslavio pogodak protiv bivšeg kluba. To je bio i rezultat prvog poluvremena.

Oglasi

U nastavku na sceni ponovo Hjolund i u 67. minuti pogađa za 2:1, ali Akturoglu brzo vraća turski tim ponovo u igru u 71. minuti pogađa na 2:2.

Nakon toga dosta drame. U 77. minuti Casemiro je dobio drugi žuti i Manchester United je ostao s igračem manje, a nakon te situacije Icardi je promašio penal za goste.

Do kraja ove nevjerovatne utakmice na Old Traffordu Galatasaray koristi igrača više u 81. minuti, Icardi se iskupio za promašen penal i pogodio za 2:3 što je bio konačan rezultat za veliko slavlje i veliki trijumf tima iz Istanbula. Nove glavobolje i još jedna užasna noć za navijače Manchester Uniteda.

Liga prvaka, grupa A:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kopenhagen - Bayern Munchen 1:2

Manchester United - Galatasaray 2:3

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko2
Kazemiro misli da i sad igra za penal madrid i da mu svakakvi grubi prekršaji prođu nekažnjeno.Moj kazemiro,tikvo brazilska
4 1
BosanskaSvedska
I te kakve nocne more.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi