Inter stavio šlag na tortu: Gledat ćemo bh. duel u polufinalu Lige prvaka
FOTO: EPA

Golijada na Meazzi i slavlje Nerazzura

Inter stavio šlag na tortu: Gledat ćemo bh. duel u polufinalu Lige prvaka

Haris Zilić

Gledat ćemo milansko polufinale Lige prvaka. To je jasno nakon večerašnjeg revanš duela četvrtine finala između Intera i Benfice. Duel na kultnoj Meazzi završen je rezultatom 3:3  obzirom da je Inter u prvom meču u Lisabonu slavio rezultatom 2:0 sa ukupnih 5:3 idu među četiri najbolja tima na Starom kontnentu.

Inter je ofanzivnije otvorio meč, a nagrada za takvu igru stigla je već u 14. minuti susreta.  Lautaro Martinez je lijepo asistirao za Barellu koji majstorski pogađa za 1:0 i veliko slavlje na Meazzi.

Novi napad Intera u 17. minuti preko Dimarca, odbrana Benfice je dobro intervenisala. Gosti uzvraćaju u 30. minuti preko Grimalda, ostalo je 1:0.

Ipak, Orlovi iz Lisabona stižu do poravnanja u 38. minuti. Aursens je zabio za 1:1, lijepo je šutirao glavom i pogodio, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Drugo poluvrijeme Benfica otvara prilikom. Neres je lijepo prošao, ali u završnici ga zaustavlja odbrana Intera, bila je to fina prilika za goste iz Lisabona.

Benfica je krenula na sve ili ništa u nastavku, a bilježimo i pokušaj Joao Maria u 53. minuti, bez promjene rezultata.

Oglasi

Najbolju šansu za Inter u drugom poluvremenu imao je naš Edin Džeko u 61. minuti, međutim nije najbolje šutirao iz veoma dobre situacije.

Četiri minute nakon prilike za Džeku Inter završava posao u ovom dvomeču. Lautaro Martinez koristi dodavanje Dimarca i pogađa za 2:1.

Inter tu nije stao. U 78. minuti večeras sjajni Dimarco upisuje svoju drugu asistenciju, a Correa pogađa za 3:1. Za 3:2 pogađa Antonio Silva u 86. minuti, a konačnih 3:3 postavlja Musa u petoj minuti sudijske nadoknade.

Džeko je na terenu proveo 76 minuta nakon čega ga zamijenio Romelu Lukaku.

U polufinalu Inter će igrati protiv Milana, a to će biti i bh. duel, Edina Džeke na jednoj i Radeta Krunića na drugoj strani.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, četvrtfinale, revanš:

Inter - Benfica 3:3 (Barella 14', Martinez 65', Correa 78'/Aursens 38, Antonio Silva 86', Musa 90+5')

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chesa
Sretno Džeko - do kraja.
3 1
Zoilomas
Krunic ili Dzeko za finale ali jedan ide!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi