Martinez je nakon utakmice dao izjavu o kojoj bruji fudbalska Evropa: "Naravno da možemo..."
FOTO: EPA

Nerazzuri u polufinalu Lige prvaka

Martinez je nakon utakmice dao izjavu o kojoj bruji fudbalska Evropa: "Naravno da možemo..."

Haris Zilić

Inter je u polufinalu Lige prvaka. Sa ukupnih 5:3 eliminisali su portuglasku Benficu u četvrtini finala i očekuje ih duel protiv gradskog rivala Milana.

U revanšu na Meazzi protiv Benfice odličnu partiju je pružio Lautaro Martinez.

Napadač Intera je upisao asistenciju i pogodak, a nakon utakmice je bio itekako raspoložen za izjave i vidljivo pun samopouzdanja.

"To je fudbal. Jednom lopta uđe, jednom ne, ali na kraju se sve dobro završi", rekao je Martinez, a onda prokomentarisao duel protiv Milana.

"To će biti veoma posebna utakmica. Znamo šta znači igrati derbi u polufinalu Lige prvaka. Međutim prije polufinala moramo se skocnetrisati na prvenstvo i tu osvojiti što više bodova."

Nakon toga Martinez je dao zanimljivo odgovor na pitanje može li Inter osvojiti Ligu prvaka?

Oglasi

"Naravno da možemo osvojiti. Igram da osvojim nešto. Inter kao klub zaslužuje da bude na vrhu Evrope."

Prvi duel polufinala Lige prvaka između Intera i Milana na rasporedu je 9. maja, dok se revanš susret igra 16. maja.

To će biti u bh. duel jer će na jednoj strani biti Edin Džeko, a na drugoj Rade Krunić.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U drugom polufinalnom duelu ovogodišnje lige prvaka sastat će se Real Madrid i Manchester City.

Finale Lige prvaka na rasporedu je 10. juna u Istanbulu na stadionu Ataturk.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

krems_krems12
Ekipa koja u dvomecu sa Bayernom ne pogleda na gol, ne naprave ozbiljnu sansu, protiv Barcelone se provuku kroz iglene usi i na kraju u grupi zavrse nekako drugi. U nokaut fazi dobiju dva kluba iz Portugala, prodju ni oni ne znaju kako i sad pricaju da mogu osvojiti Ligu prvaka. Smjesno. Liga prvaka treba da bude u formatu kosarkaske Euro lige, svak sa svakim 2 puta i onda nokaut faza. Svake godine u 1/4 finalu zrijeb "sastavi" dvije top ekipe i dvije šlagirane ekipe pa uvijek u 1/2 finalu imas jednu slagiranu ekipu, ove godine na zalost su 2 takve ekipe.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi