Inter i Milan večeras love kartu za veliko finale
FOTO: EPA

Nerazzuri imaju prednost

Inter i Milan večeras love kartu za veliko finale

Haris Zilić

Na stadionu Giuseppe Meazza večeras se igra revanš duel Lige prvaka između Intera i Milana, što znači da će Italija ove sezone sigurno imati klub u finalu Lige prvaka.

U prvom meču odigranom prošle sedmice Inter je slavio sa 2:0 i pred večerašnji revanš ima značaju prednost.

Utakmica je i zanimljiva za bh. javnosti jer će Bosna i Hercegovina imati fudbalera u finalu Lige prvaka i u prilici da osvojio najprestižniji trofej u klupskom fudbalu.

Da li će to biti Edin Džeko sa Interom ili Rade Krunić sa Milanom saznat ćemo večeras.

Podsjetimo da ne važi pravilo gola u gostima, tako da pobjeda od dva razlike Rossonerima donosi produžetke.

Glavni sudija meča je francuski arbitar Clement Turpin, a utakmice počinje u 21 sat.

Oglasi

Prije nekoliko sedmica britanski "The Independent" objavio je kako UEFA razmatra pomicanje ovogodišnjeg finala Lige prvaka iz Istanbula koje je na rasporedu 10. juna.

Razlog toga je činjenica da će uskoro biti predsjednički izbori u Turskoj, nakon kojih bi moglo doći do nereda.

Bila bi to četvrta uzastopna sezona u kojoj se odlučujuća utakmica takmičenja igra na drugom mjestu od prvobitno planiranog.

Prema pisanju britanskog dnevnika "Daily Mail", nedavno je UEFA neslužbeno kontaktirala portugalski savez o mogućnosti odigravanja finalne utakmice na stadionu Luž u Lisabonu. Odluka o odgodi finala bit će donesena sredinom maja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Istovremeno, "Daily Mail" napominje da je UEFA zasad naklona organiziranju susreta u Turskoj.

Prošle godine finale se prvobitno trebalo održati u Sankt Peterburgu. No, nakon što je Rusija u februaru napala Ukrajinu, UEFA je odlučila utakmicu preseliti u Pariz.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Plavac
Zbog Dzeke bi volio da Inter igra finale ali nece se Milan predat lako, Leao im se vraca i mogu stici zaostatak od dva gola vrlo lako
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti