Pravi nogometni rat u Portu pripao Simeoneovim ratnicima, Milan nije mogao do čuda

Grupa B

Pravi nogometni rat u Portu pripao Simeoneovim ratnicima, Milan nije mogao do čuda

E. Škorić

U grupi B večeras se vodila žestoka borba za drugo mjesto, a na kraju Atletico Madrid je taj koji je uz Liverpool obezbijedio osminu finala Lige prvaka.

Liverpool je s pet pobjeda prije ovog meča već osigurao prvo mjesto, ali se velika borba vodila između Milana, Porta i Atletica.

Milanu je trebala pobjeda na San Siru protiv Liverpoola, te remi ili pobjeda Atletica u drugom meču. Na kraju, Rossoneri iako su poveli, poraženi su od daleko jačih Redsa, koji su igrali u izmijenjenom sastavu.

Golom Tomorija Milan je imao 1:0, no ubrzo je Salah izjednačio, da bi Origi u drugom dijelu unitiš sve nade domaćeg tima.

U Portu je viđena daleko žešća utakmica i direktan okršaj za drugo mjesto. Porto je bio boji dobar dio meča, promašivao šanse, na kraju je kažnjen i poražen s 3:1.

Počelo je u 56. minuti golom gostiju nakon kornera, kada loptu u mrežu šalje Antoine Griezmann, što je garantovalo pravi "rat" u ostatku meča.

Oglasi

I zaista je tako bilo, žestoki obračuni na terenu, a u jednom trenutku je sve eskaliralo, pa su Wendell kod domaćih i Carrasco kod gostiju isključeni.

Uspio je iskusni tim iz Madrida u finišu iz kontri doći još dva gola, jedan je postigao Correa, drugi De Paul, pa će se u ponedjeljak zajedno s Liverpoolom naći u žrijebu za osminu finala Lige prvaka. Ovaj zaista nesvakidašnji meč okončan je penalom za Porto i utješnim golom koji je postigao Sergio Oliveira. 

Dodajmo još da je bh. reprezentativac Rade Krunić bio starter u timu Milana i imao je solidnu predstavu, koliko se i moglo protiv superiornog Liverpoola.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liverpool kao prvi u grupi može da dobije lakšeg rivala u žrijebu, Atletico će imati nešto jačeg protivnika, Porto nastavlja u Evropskoj ligi, a Milan se oprostio od Evrope.

Liga prvaka, 6. kolo:
Milan - Liverpool 1:2
Porto - Atletico 1:3

Top Komentari

Emin_Podzic
Joj jedva cekam da sutra benfika pobijedi dinamo a bayern ubije barcelonu
4 6
BigBabo
**** Liverpool i onu spansku ciganiju Forza AC Milan!!!
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi