Liga prvaka je postala Džekin teritorij
Naš napadač je u karijeri postigao 22 gola u Ligi prvaka, a od toga je skoro polovinu zabio u 2018. godini!

Dominira od starta prošle sezone

Liga prvaka je postala Džekin teritorij

Bh. napadač Edin Džeko očigledno je baš zavolio igrati u Ligi prvaka, u kojoj je posebno efikasan od starta prošle sezone.

Statistika kaže da je od početka sezone 2017/2018. do danas Edin Džeko drugi najbolji strijelac u ovom takmičenju, u kojem je ukupno postigao 13 golova.

Ispred Džeke je samo Ronaldo sa 15 golova, a u leđa mu gledaju Salah i Firmino sa 12 pogodaka, te Messi sa jednim golom manje od njih dvojice.

Zanimljivo je i da je Džeko najbolji strijelac Lige prvaka u 2018. godini sa čak deset golova, što je za dva pogotka bolje od prvih pratioca.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Džeko je u prve tri utakmice nove sezone postigao pet golova i vodi na listi strijelaca, na kojoj je izjednačen sa Leom Messijem.

Priliku da nastavi golgeterski niz u Ligi prvaka Džeko će imati sutra od 18:55 sati, kada njegova Roma igra gostujući meč protiv CSKA iz Moskve.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Kakva je to analiza? Koliko je odigrao ukupno utakmica u LP?
4 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi