Di Francesco ima mnogo dilema, ali Edin Džeko nije jedna od njih
(Foto: EPA) Romi je nakon poraza od SPAL-a i remija sa Napolijem prijeko potrebna pobjeda u Seriji A.

Teški ispiti su pred ekipom Rome

Di Francesco ima mnogo dilema, ali Edin Džeko nije jedna od njih

Fudbalere Rome sutra očekuje teško gostovanje na stadionu Artemio Franchi gdje će snage odmjeriti sa uvijek opasnom ekipom Fiorentine.

Romi je pod hitno potrebna pobjeda u Seriji A, ali Vučicu naredne sedmice očekuje i susret grupne faze Lige prvaka protiv moskovskog CSKA, pa trener Eusebio Di Francesco mogra dobro "rasporediti snage" za ove duele.

Povrh svega, Roma ima problema sa povrijeđenim i igračima koji još nisu potpuno spremni, pa Di Francesco ima dosta dilema pred sutrašnji duel sa Violama.

"De Rossija nećemo zvati za ovu utakmicu. Vjerovatno neće biti dostupan ni za meč sa CSKA, teško je predvidjeti i da li će biti u konkurenciji za Sampdoriju... Kostas Manolas je danas odradio prvi trening nakon nekog vremena i to je pozitivna stvar, tako da će biti dostupan, a ja ću odlučiti da li će igrati ili ne", istakao je Di Francesco na press konferenciji, pa nastavio:

"Javier Pastore i Justin Kluivert su danas prvi put nakon dosta vremena trenirali sa ekipom. Kluivert je kraće bio van stroja nego Pastore, tako da je vjerovatnije da će on igrati".

Jedna od rijetkih pozicija koja neće biti dilema za Di Francesca je ona centralnog napadača.

"Centralni napadač će sutra biti Edin Džeko, a poslije ćemo vidjeti kakvih još imamo opcija".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Patrik Schick bi čak mogao zaigrati na krilu, to je jedna od mogućnosti. Za sve igrače postoji put razvoja i svi moji igrači u njemu učestvuju", dodao je Di Francesco.

Inače, utakmica 11. kola Serije A između Fiorentine i Rome je na rasporedu sutra u 18:00 sati.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije