O golmanu Lazija priča fudbalska Evropa nakon maestralnog gola, a njegova izjava je tek bila posebna

Junak rimskog kluba

O golmanu Lazija priča fudbalska Evropa nakon maestralnog gola, a njegova izjava je tek bila posebna

Haris Zilić

Dramatičan duel je viđen u grupi E Lige prvaka, Lazio i Atletico Madrid su remizirali rezultatom 1:1, a domaćini su bod spasili u petoj minuti sudijske nadoknade vremena.

Lazio je dobio neočekivanog junaka, a to je bio golman Ivan Provedel.

Provedel je sjajno reagovao nakon jedne lopte Luisa Alberta i u stilu najboljih napadača današnjice pogodio mrežu Atletica za eskploziju na Olimpicu.

Taj trenutak možete pogledati OVDJE.

Nakon meča 29-godišnji golman je bio malo i pogubljen u svojoj prvoj izjavi, nije znao šta se dešava u tim trenucima.

Oglasi

"Nevjerovatne emocije, ja ne znam šta se desilo, još ne vjerujem da sam postigao pogodak", rekao je uzubđeni Provedel i dodao:

"Bitno je da smo izbjegli poraz, zaslužili smo i ranije pogodak. Okrećemo se sada prvenstvu, ovo je nevjerovatan trenutak."

Ivan Provedel je u Lazio došao iz Spezije prošlo ljeto, a prije toga nije imao neku veliku karijeru.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Branio je za Chievo, Pisu, Perugiu, Empoli, Juve Stabiiu i pomenutu Speziju.

Međutim, večeras su došle njegove minute slave i postao je tek drugi golman u Ligi prvaka koji je zabio pogodak nakon Sinana Bolata bivšeg golmana Standarda iz Liegea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi