Mbappe i Lewandowski u drugom planu: Golman Lazija maestralno zabio u 95. minuti!

Junak večeri

Mbappe i Lewandowski u drugom planu: Golman Lazija maestralno zabio u 95. minuti!

Admin Čaušević

Derbi prvog kola Lige prvaka nije donio previše uzbuđenja, za to je kriv PSG koji je potpuno nadigrao Borussiju Dortmund te već sada napravio veliki korak ka nokaut fazi. Ipak, noć je obilježio golman Lazija Ivan Provedel.

Na Parku prinčeva PSG je bio superiorniji protivnik tokom cijelog meča što je rezultiralo sigurnom pobjedom rezultatom 2:0.

Nakon bolje igre u prvom, Prinčevi su pitanje pobjednika riješili na startu drugog dijela kada su razmaku od 10-ak minuta postigli dva gola.

Prvi put su mrežu zatresli u 49. minuti kada je poslije igranja rukom Sulea dosuđen penal, a sa bijele tačke bio je siguran Mbappe.

[twitter]https://twitter.com/fulboxOficial/status/1704228040832647629[/twitter]

Tako je Francuz u posljednja 23 meča u Ligi prvaka učestvovao kod čak 30 golova PSG-a.

Oglasi

Do drugog gola domaći su stigli u 58. minuti nakon zaista prelijepe akcije, a u gol se praktično ušetao Hakimi.

Ranije su u grupi F Milan i Newcatle United odigrali 0:0 i jasno je da je PSG glavni favorit da prođe dalje sa prvog mjesta.

Mečevi u grupi H su protekli bez iznenađenja. Barcelona je na Olimpijskom stadionu pobijedila Antwerp sa 5:0, dok je Porto bio bolji od Shaktara u Hamburgu sa 1:3.

Dva gola za Katalonce zabio je izgleda preporođeni Joao Felix, dok su se u strijelce još upisali Lewandowski i Gavi. Svoju mrežu je zatresao Bataille.

Svi golovi u Hamburgu su viđeni u prvom poluveremenu. Junak Zmajeva je bio Galeno sa dva gola, dok je jedan zabio Taremi. Za Rudare je mrežu tresao Kelsy.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ipak, noć je obilježio golman Lazija, Ivan Provedel koji je sjajnim golom Atleticu Madridu zasjenio sve zvijezde. Na Olimpicu je završeno 1:1.

Vodile su Jorgandžije duboko do sudijske nadoknade preko Barriosa, ali je na kraju vrijedan bod Nebeskoplavim donio golman i to golom glavom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi