Dobili smo dva učesnika nokaut faze Lige prvaka: Crvena zvezda nije mogla do iznenađenja
FOTO: EPA

Na Etihadu i Marakani dosta toga odlučeno

Dobili smo dva učesnika nokaut faze Lige prvaka: Crvena zvezda nije mogla do iznenađenja

H. Zilić

Odigrani su preostali mečevi četvrtog kola Lige prvaka koji su bili na rasporedu ovaj utorak. U ovom pregledu donosimo vam dva duela grupe G i jedan duel iz grupe H.

U Grupi G dva kola prije kraja grupne faze Manchester City i RB Leipzig obezbijedili su plasman u nokaut fazu Lige prvaka.

Manchester City je večeras na Etihadu rutinski savladao švicarske predstavnike Young Boyse rezultatom 3:0.

Za Građane su redom pogađali Haaland iz penala u 23., Foden u prvoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena, Haaland u 51. minuti. Gosti iz Berna su od 53. minute igrali s igračem manje nakon što je drugi žuti karton dobio Lauper.

RB Leipzig je u Beogradu savladao Crvenu zvezdu rezultatom 1:2.

Golove za goste dali su Simons u osmoj i Openda u 77. minuti utakmice. Domaći su do gola došli preko Henrichsa koji je postigao autogol u 81. minuti utakmice.

Oglasi

Dva kola prije kraja, lider grupe je Manchester City sa 12 bodova, Red Bull Leipzig ima devet, a Crvena zvezda i Young Boys su osvojili po jedan bod, dakle do kraja je pitanje ko će biti prvi City ili Leipzig, odosno ko će biti treći i nastaviti put u Evropa ligi, Crvena zvezda ili Young Boys.

U grupi H, Porto je savladao Antwerp rezultatom 2:0, golovima Evanilsona iz penala u 32. minuti i Pepea u prvoj minuti sudijske nadoknade vremena.

I u ovom meču gosti su susret završili s igračem manje jer je u 50. minuti direktan crveni karton dobio Ekkelenkamp.

Grupa H do kraja donosi osta uzbuđenja, Barcelona, Shakhtar i Porto će se boriti za nokaut fazu, Antwerp je fenjeraš bez bodova i izgubili su skoro sve šanse da dođu i do treće pozicije koja vodi u šesnaestinu finala Evropa lige.

Liga prvaka, 4. kolo:

Oglasi

Grupa G:

Manchester City - Young Boys 3:0

Crvena zvezda - RB Leipzig 1:2

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Grupa H:

Porto - Antwerp 3:0

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

amadeus21
Kad se sjetim Mozzartovog članka koji kaže da se "Zvezda može potući sa Leipzigom, možda i proći u drugi krug" HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
2 1
stranputica
dobro su prošli, mogli su odma' ispasti...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi